sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Boleron uusi elämä

Ostin alkuvuonna kasan Novitan Rose Mohairia, aikomuksenani tehdä Novitan tämän kevään lehdessä esitelty bolero. Malli oli siis sellainen peruspala, joka neulotaan hihasta hihaan, kaventaen keskellä. En tiedä mikä päässäni naksahti, kun pidin tuota boleroa kauniina. No tältä se näytti valmiina. Tai siis ennen saumojen ompelua.



Kamala retale. Reunatkin venkurat ja vinot. Toisessa hihassa enemmän silmukoita kuin toisessa. Miten se nyt näin meni? Tuo reikäkuviokin näytti rumalta. Kuin hiiret olisivat jyrsineet reikiä täyteen.... Joten. Rose Mohair laitettakoon uudelleen käyttöön. Hermostuin tuohon boleronretaleeseen ja hetken kuluttua se näytti tältä.



Purkaminen vaan ei ollutkaan niin helppoa. Mohair on takertuvaista, eikä tietenkään enää niin kaunista kun on kerran vetkuteltu ja purettu. Mutta nyt bolero on jo muuntautumassa huiviksi. Tällä on varmasti enemmän käyttöäkin...



Ohje siis Novitan talvinumerosta. Josko tästä saisi talven pakkasiin mennessä lämmikettä kaulaan...

1 kommentti:

  1. Huivi näyttää kieltämättä kauniimmalta. Mohair on just siitä hankalaa, että virheiden sattuessa purkaminen on vaikeaa. Mutta ehkä kaunis lopputulos korvaa vaivannäön.

    VastaaPoista