torstai 6. elokuuta 2009

Lankaretkellä

Uskalsimme ystävän kanssa pienelle kotiseuturetkelle, kohteena Oulunkylä ja Lankamaailma Nordia. Paikka vaikutti oikein lupaavalta. Ihanaa lankaa hyllyittäin! Myös hintataso on kohtuullinen, esillä olivat niin kalliimmat langat kuin monen kilon säkeissä halvalla myytävät sukkalangatkin. Itse nappasin mukaan ihanaa Nimbusta (100% merino).Nordian valikoimissa tuntui olevan valtavasti erilaisia puuvillalankoja ja niitä sisältäviä sekoitteita. Itse en sitten lopulta ostanut kuin tuota Zitronin Kokon lankaa (35% silkkiä, 35% puuvillaa, 30% akryyliä). Mitä tuollaisestakin raaskii edes tehdä? Ettei mene ihan hukkaan ihana lanka... (Äiti on opettanut nuukaksi.)Tuossa takana vilkkuu myös Gjestalin Rede (80% villaa, 20% polyamidia). Sellaista perusjuttua, taisi vielä olla jossain tarjouksessa... Ostin lisäksi Gjestalin Cortina nimistä villalankaa, joka ymmärtääkseni sopii myös huovutukseen. Jospa kokeilisi huopatossujen tekoa mummulle ja pappalle jouluksi :) Kertokaa ihmeessä jos joku on kokeilla ja millä ohjeella olette tehneet.

Tästä ohjeasiasta ystävän kanssa juuri juteltiinkin. Minä tarvitsen melko varmasti ohjeen, jotta tekeleestä tulee edes jollain tapaa tunnistettava ja käyttökelpoinen. Oma kyky soveltaa tuosta noin vaan ei ole vielä ainakaan kovin kehittynyt. Ystäväni taas sanoi, ettei hän juuri koskaan etsi ohjeita. Taitoa kai kumpikin.

Ostin muuten myös ihka ekat bambupuikkoni. Ihanan kevyttä nitkutella tuota palmikkohuivia paksusta Temposta.

2 kommenttia:

  1. Sä osaat ottaa hyvin kuvia, voisit tulla munkin tekeleitä joskus kuvaamaan, mun kuvista tulee aina jotenkin tosi vaisuja ja kuvakulmat on ihan onnettomat. Ei oo semmosta visuaalista silmää mulla. Mä täällä kuumeisesti selaan blogeista ja ravelrysta virikkeitä, enkä osaa päättää, mistä langasta alkaisin ensin neuloa. Onneks on monet puikot, ni voi alottaa monta :D

    VastaaPoista
  2. Tuo Zitronin Kokon on ihana lanka.

    VastaaPoista