sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Keskiverto minä

Uppoudun ajatusteni syvyyksiin. Mielessäni pyörii oma tulevaisuus, haaveet, odotukset, elämän tarkoitus. Miten löytää oma paikkansa?

Ympärilläni on paljon taitavia ja kiinnostavia ihmisiä. Osaamista, taitoa, persoonallisuutta. Kuulunko itse tähän joukkoon? Työpaikkahakemuksissa vilisevät vaatimukset näkemyksestä, kokemuksesta, kyvyistä, lahjakkuudesta, intohimoista. Onko minulla näitä?

Onko mitään pahempaa kuin olla tylsä keskiverto? Et herätä mielenkiintoa, et vakuuta, et innosta. Olet kasvoton. Näkymätön. Väritön. Hajuton. Mauton.

Minne tällaiset keskiverrot kuuluvat?

3 kommenttia:

 1. Keskiverto on aika hassu käsite siinä mielessä, että pitäisi aina kertoa myös, mihin verrattuna on keskiverto. Esimerkiksi koulussa keskiverto-oppilashan on hyvä, erikseen on ne, jotka eivät pärjää. Sama on musta elämässä yleensäkin.

  Itse olen tyytyväinen keskivertona, tai ainakin pidän itseäni ihan tavallisena. Vaikka toisaalta olisi hienoa olla erityislahjakas jossain, se on myös aika rankkaa, lahjakkaalle on paljon odotuksia. Ainakin mun luonteelle sopii paremmin olla tavallinen tyyppi tavallisine unelmineen, en kaipaa keskivertoa kovempaa aaltoliikettä elämääni.

  VastaaPoista
 2. Mä en näe että lahjakkuus olis vaan jotakin superlahjakkuutta. Enkä sua keskivertona, sähän oot hyvä kaikessa mitä alat tekemään :) Ja oot myös monella alalla lahjakas.

  Mut tämä mun ajatus tuli esille ennen kaikkea noita työhakemuksia kirjoittaessani. Mitä sanoa, jotta erottuisi joukosta mutta puhuisi kuitenkin totta? Kun ei ole työkokemusta, pitäisi varmasti olla edes jotain persoonallisuutta, joka kiinnostaisi ihmisiä. Millainen mä olen luonteeltani? Työkavereiden määritelmän mukaan "kiva". Eli siis mitään muuta musta ei vaan keksitty. Tylsä ja harmaa keskiverto.

  VastaaPoista
 3. Tiedän mitä tarkoitat, mutta juuri nyt en osaa vastata. Myös minä painin noiden asioiden kanssa, olisi aivan pakottava tarve saada työpaikka. Ihan mitä vain, millä eläisi. Mutta ilmeisesti sitä ainutta, mihin ehkä kävisin ilman mitään erityisosaamista, ei ole tarjolla. Ei ainakaan päivätyönä. Tällä hetkellä tuntuu, että se, mitä voisin saada olisi tehdas / tuotanto työtä. Päivätyönä sitä ei vain nyt ole olemassakaan.

  VastaaPoista