maanantai 10. syyskuuta 2012

Kirpparilöytöjä ja eka perhevalmennus

Tänään olen vietellyt vapaapäivää töistä. Sen kunniaksi suuntasin ensin Olarin kirppikselle ja siitä sitten läheiselle Nella ja Nuttu -kirppikselle. Tuo Olarin kirppis oli kyllä aivan kaamea, ihan turha reissu oli sinne! Sekava ja sotkuinen tila täynnä kamalaa roinaa... Kaikenmaailman laatikoita ja hyllylevyjä ja verhotankoja siellä täällä nurkissa. Sitten vielä joka toisessa loosissa myytiin jotain uutta kamaa, mikä on mun mielestä kaikista ärsyttävintä kirpparilla! Ei kirpparilla vaan kuulu myydä mitään Turkista raahattuja kopiokoruja tai -laukkuja.

Nellasta ja Nutusta sen sijaan tein yhden hyvän löydön: 


Olen etsiskellyt netistä tietoa monenlaisista kantoliinoista, ja tätä hug a bub -merkkiä ainakin suositeltiin. Uutena hintaa tälle tulisi noin 85e, huuto.netissäkin vähintään 30e mutta tuolta kirppikseltä löytyi yksi 15 eurolla :) Vielä täytyy etsiä ja ladata ne sidontaohjeet netistä... :P Lisäksi ostin yhdet farkkuhaalarit. Tuolla Nellassa ja Nutussa on hirveästi ihanaa tavaraa, mutta harmittavan paljon on vaatetta vaan tytöille :( Eikö äidit pue pojille mitään kivaa? Tytöille tuntuu olevan kaikenlaista ihanaa mekkoa ja hametta ja väriä, pojille vaan sinistä, ruskeaa ja samettihousuja :/

Heräsin tänä aamuna vapaapäivästä huolimatta kuudelta. Oli jotenkin paska fiilis heti aamusta, en tiedä mitä unta sitten mahdoin nähdä... Jotenkin mieleeni ponnahti heti aamusta aiemmat pohdintani josko joku lähipiiristä olisi järjestämässä meikälle jotakin baby shower -tyyppisiä tyttöjen illanistujaisia. Jossain vaiheessa tässä kesällä aattelin, että ehkä joku järjestääkin. Nyt on kuitenkin jo syksy täydessä vauhdissa, ja näyttää siltä ettei semmoisia pippaloita ole tulossa. Kaikkien kavereiden kalenteritkin lienee jo täysin tukossa (paitsi sit mun kun jatkossa on vaan enempi vapaata aikaa töiden loputtua). Mitään suurta en missään vaiheessa ollut ajatellutkaan, mutta en tiedä onko nyt mahdollisuuksia minkään pienenkään järjestämiseen. Kuten olen aiemmin kertonut, oikeastaan kukaan lähimmistä kavereistani ei ole lapsellinen, joten nämä jatkuvat vauvahöpinät taitaa olla hieman liikaa heille :P Itseäni tämä kyllä harmittaa, kun juuri koskaan ei tule juhlittua mitään ja jatkossa tulee kavereitakin todennäköisesti nähtyä entistä harvemmin. Taitaisi olla vieläpä noloa järjestää jotain tommosia juhlia itse.

Parin tunnin päästä suuntaamme miehen kanssa ensimmäiseen perhevalmennukseen. Tämän illan teemoina on synnytys ja kivunlievitys, sekä vanhempien suunhoidon tärkeys lapselle. Pelottelin jo miestä, että siellä illassa katsotaan joku todella kamala synnytysvideo, joka saa raavaimmatkin miehet pyörtyilemään... ;P

4 kommenttia:

 1. Hyvän löydön teit kyllä ton kantoliinan suhteen! :) itsekkin kävin eilen Nellassa ja nutussa ! :) mutta en mitään noin hienoa löytöä tehnyt :D

  VastaaPoista
 2. Ei ole noloa järjestää baby showereita itse. Mä oon kyl ymmärtänyt, että ne järjestää odottaja itse. Oon tainnu mainitakin, että omassa kaveripiirissä ei oo niitä järjestelty, joten voin olla kyl väärässä. Ei se oo kuitenkaan mikään polttarityyppinen juttu. Sit tuleva kummitäti (jos ootte valinnu) voi vaikka jeesata järjestelyissä. Älä nyt stressaa niistä showereista. Jos haluut ne, niin järkkäät ja ne tulee jotka pääsee. Niinhän se on aina juhlissa. Vieraiden määrä ei ratkaise vaan laatu :)

  Kantoliina oli kyl kätevä, varsinkin kun oma vauveli halusi olla kovasti lähellä. Sitä voi käyttää ihan pienestä vauvasta lähtien ja omat kädet saa muuhun käyttöön. Hyvä ostos siis!

  Kerrohan perhevalmennuksesta. Me jätettiin ne väliin, kun käytännössä vedän itse samanlaisia juttuja. Synnytysvalmennus käytiin Haikaranpesässä ja se oli kyllä tosi hyvä. Myöhemmin, kun Helmi oli päivän ikäinen, pääsi hänkin synnytysvalmennukseen. Esiteltiin häntä tuleville vanhemmille ja kerroin synnytyksestä :)

  VastaaPoista
 3. Mä kun aattelin että olis noloa järjestää jotain baby showeria ite,tulee semmonen olo että mä kerjään jotain vauvarompetta kavereilta. Ja en tiiä kuinka moni innostuis kun te serkut ootte mun lähipiirissä ainoita vauvallisia...

  Hahaa, siellä valmennuksessa muuten katsottiin synnytysvideo! Mut ensin puhuttiin suun hoidosta ja sitten terkkari jaaritteli kaikenlaista (mistä suuremman osan kaikki äidit on varmaan lukeneet netistä/kirjoista/neuvolan oppaista) mutta kaikilla oli mies paikalla ja ne varmasti sai paljon infoa :) Ja olihan siinä paljon uuttakin tietoa. Mä vaan unohdin kysyä yhtä juttua, mutta ens ma on valmennuksen toinen osa. Sitten lokakuussa mennään jorviin synnytysosastolle tutustumaan, jossa kerrataan taas kaikki kivunlievitysjutut jne.

  Hiukan huvitti kyllä kun yks äiti kysyi, että jos hän tuntee illalla olonsa hiukan hassuksi ja ottaa panadolin niin voiko olla että synnytys on pitkälläkin ennen kuin tajuaa... Niinpä, se epiduraalihan on ihan turha kun niihin supistuksiin voi vedellä vaan panadolia! :P

  VastaaPoista
 4. Kyllä mun yks kaveri on ainakin järkännyt itselleen baby showerit. Se on vähän hankala, ku esim. polttareiden suhteen on selvää, et kaaso järkkää, mut vauvakutsujen kohdalla ei oo samanlaista systeemiä.

  Tytöille on varmaan enemmän vaatetta tarjolla. Polarn och Pyret:llä on musta aika kivoja vaatteita, joista monet käy sekä tytölle että pojalle. Ne on aika arvokkaita, en tiedä, onko niitä kirppareilla minkä verran.

  VastaaPoista