maanantai 17. syyskuuta 2012

Vadelma-valkosuklaamuffinsit

En ole oikein koskaan ollut mitään kodinhengetär saati sitten leipuri, mutta nyt viikonloppuna tuli mieleen ryhtyä leipomaan. Aikaa mammalomaan ja töiden loppumiseen on kolme viikkoa, ja jotain pientä leipomusta pitäisi varmasti viedä työkavereille sitten viimeisenä työpäivänä. Mutta ilman pientä harjoittelua en uskalla mitään syötävää heille tarjota. Niinpä kokeilin osaisiko sitä tehdä tällaisia vadelma-valkosuklaamuffinseja, joiden ohje löytyi RuokaPirkka-lehdestä.


En muista, että olisin ikinä tehnyt muffinsseja?!? Ohjehan on ihan helppo, eli siinä mielessä ei ollut kovin haastava homma. Saimme joskus joululahjaksi tuollaisen silikonivuoan, jonka nyt vihdoin otin käyttöön. Olen ollut hieman epäilevä noiden silikonivuokien suhteen kun joskus onnistuin polttamaan piirakan pohjasta yhdessä tällaisessa vuoassa. Olisi ilmeisesti pitänyt tajuta laittaa leivinpaperi vuoan alle tai paistaa matalammassa lämpötilassa. Niinpä laitoin nämä vuoassa paistamani muffinsit kuitenkin paperivuokien sisään ja vielä pellille jolle laitoin paperin... Ehkä liioittelua mutta eivätpähän palaneet :) Tuo vuoka siis toimi ihan ok, mutta ei se kyllä kauhean kätevä ole jos siihen mahtuu kerralla vain kuusi muffinsia... Loput laittelinkin sitten vaan paperikuppeihin ja pellille siihen viereen. 

Taikinaan tuli tosiaan valkosuklaata (ohjeen mukaan vadelma-valkosuklaata, jota ei ässäryhmän kaupassa myydä), sekä sitten pakastevadelmaa sinne keskelle tökittynä (ei kovin esteettistä). Mutta oli hauska kokeilla myös tuota viimeistelyä, joka oli siis marenkihunnun pursotus jäähtyneiden leipomusten päälle. En ole koskaan tehnyt marenkiakaan, ja ihan ok se onnistui (vaikka eihän se kai vaikeaa ole jos vaan onnistuu kananmunien erottelussa...)


Tästä ehkä huomaa ettei mulla ole kunnon pursotinta saati kauheasti otetta tuohon visuaaliseen puoleen... Mies vei tänään töihin kaikki loput muffinsit ja ei sieltä kyllä yhtään tuotu takas eli kai ne olivat kauppansa tehneet :) Saas nähdä millainen leipuri musta vielä kehkeytyy tuon tulevan kotiäitiyden myötä... :D

5 kommenttia:

  1. Naminami :) Pitääkin joku päivä kokeilla tuota marengilla kuorruttamista, näyttää niin herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Elsa: kannattaa kokeilla, marengista sais varmaan ihan nätin koristelun jos osais pursottaa silleen nätisti :)

    Riikka: Katsotaan miten hulluksi tää vielä menee :) Toisaalta oon kyllä myös antanut itselleni luvan olla laiska. En esim. viitsinyt ruveta maalaamaan tota pinnasänkyä vaikka se on tosi ruman värinen. Aattelin että antaa olla, sisustan sitten pojan omaa huonetta paremmin kun on enempi aikaa ja energiaa :D

    VastaaPoista
  3. Heippa vilukissa! olen vasta alotellut blogin kirjoittelun ja eksyin tännekin:) Kivan oloinen blogi sulla! Alan varmasti lukemaan! Yritin jo vähän selailla aiempia kirjoituksia, mutta koska sinulla on la.?

    Ja kyllä vain tuo leipominen ja muutenkin ruuanlaitto taitaa tulla kaikille odottaville:D valmistautuminen äitiyteen:) ainakin musta tuntuu siltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja tervetuloa lukemaan! Laskettu aika on 14.11. eli aikas lailla tasan kaksi kuukautta olisi vielä aikaa kasvatella vatsaa :D

      Poista