lauantai 16. maaliskuuta 2013

Shoppailtua

On mukamas niin kiire ettei kerkeä tänne blogiinkaan mitään päivitellä. Tosiasiassa taitaa vaan laiskottaa :P Tällä hetkellä ei olisi edes mitään varsinaisia pakollisia juttuja tehtävänä kotona (paitsi ristiäisten kiitoskorttien ja valokuvien lähettely saatekirjeineen), mutta jotenkin aika vaan menee kaikenlaiseen puuhasteluun (ja sohvalla löhöilyyn). Ehkäpä tuo viimeisen tentin stressi purkautuu väsymyksenä ja vetämättömänä olona. Sain siis keskiviikkona viimeisen tentin arvosanan rekisteriin ja nyt pitäisi vaan papereita täytellä että saisi sen maisterin todistuksen käteen :)

Jäbä tuntuu kasvavan koko ajan ja kierähtelee nyt innostuneena selältä mahalleen aina viltillä loikoillessaan. Sitten jalat käyvät hurjaa tahtia eli menohaluja olisi, mutta vielä ei tuo voimantuotto kohdistu oikein vaan jalat potkivat vaan tyhjää... :P 

Mies oli varannut tänään itselleen ajan parturointiin keskustaan, joten mä ja jäbä suunnattiin siksi aikaa shoppailemaan :) Pieni virhe, sillä Forumissa oli Hintasirkus-kampanja, eli ihmisiä oli kaikki paikat täys. Ärsyttävää ja inhottavaa kun on ahdasta ja tungosta kaikkialla, yritä siinä sitten vaunujen kanssa mennä ja olla niin ettei ole kenenkään tiellä tai törmäile. Jotkut ihmiset eivät myöskään ota yhtään huomioon vaunujen kanssa liikkujia, eli väistäähän ei voi vaikka olisi ahtaassa paikassa helpompaa sen siirtyä jolla ei ole vaunuja/rattaita... Torstaina kävin ihan kahdestaan jäbän kanssa Helsingin keskustassa kun palautin kirjoja yliopiston kirjastoon. Siinä kärrytellessä ja tänään myös huomasi kyllä missä oikeasti on esteetöntä ja missä ei! Miten esimerkiksi mennään rautatieasemalle jos kuljetaan rattailla, saati sitten pyörätuolilla? No onneksi hymyileviä oven availijoita riitti oikeastaan joka ovelle, eli kyllä kaupunkilaisetkin ovat näköjään avuliaita :) Menomatka sujui nopsaan bussilla, mutta koska takaisin päin bussia olisi pitänyt odottaa aikas kauan niin päätin uskaltautua junaan. Tänne Espoon puolelle ei tietenkään kulje kuin nuo vanhat rotiskojunat eli vaunuja pitää nostella junaan ja pois (ei matalalattiajunia kuten muilla reiteillä), mikä ei kauheasti rohkaise kokeilemaan VR:lla matkustamista. Päästiin kuitenkin ihan sujuvasti, kiitos taas ystävällisten ihmisten :D

Mutta voisin esitellä mitä kaikkea kivaa löysin jäbälle sekä torstaina että tänään :)

Ihana body (68cm), Kappahl

Bodyn pariksi sopivat housut (68cm)

Shortsit kesäksi H&M:lta (74cm)

Pari t-paitaa (74cm)

Kauluspaita (74cm)
Olipa muuten ihania lastenvaatteita kaupoissa. Paitsi Lindexissä, ei mitään kesäistä! Kaikki bodytkin olivat pitkähihaisia... Muutenkin kyllä jotenkin harmittaa, että tytöille on kaikenlaista nättiä ja ihanaa: rusetteja, kukkia, pitsejä, mekkoja jne. mutta pojille lähinnä vaan jotain muurahaisia ja traktoreita...! Ja väreinä harmaa, sininen ja vihreä, pöh. Tosin tyttövauvalle mä olisin varmasti hamstrannut kaikkea vaatetta vielä kymmenen kertaa enemmän, ja suurin osa olis jotain ihan turhakkeita :P Pojat ei varmasti myöskään sitten kouluun mennessä ole niin "ronkeleita" vaatteidensa suhteen, vaikka haluan kyllä meidän jäbän olevan siististi ja nätisti puettu, varsinkin jos mennään jonnekin kyläilemään :D

Hauskin hankinta tänään olivat kuitenkin nämä:

Babiators-aurinkolasit


Olemme toukokuun lopulla lähdössä muutamaksi päiväksi Kreikkaan erään tuttumme luokse, joten sitä ja muutenkin näitä aurinkoisia päiviä ja kesää varten jäbä tarvitsi tietysti arskat. Itse ajattelin jotain ihan tavanomaisia, normihintaisia lasten laseja. Poikkesimme Kampin Bebes-liikkeessä ja siellä oli heti tarjolla näitä Babiators-laseja. Mies tietysti ihastui näihin ihan täysin... Väri pitää kuulemma olla musta, mä yritin ehdottaa sinistä tai vihreääkin mutta ei :P Hinta näissä on aikas kova noin niin kuin muihin laseihin verrattuna, mutta laseille tulee ns. lost&found -takuu, eli jos lasit hukkuvat tai menevät rikki saat uudet tilalle kun rekisteröit ne tietyn ajan sisällä. En vielä selvittänyt mihin asti tuollainen takuu mahtaa olla voimassa. Laseja myös mainostetaan kestävinä, eli ei pitäisi mennä päreiksi vaikka muksu viskoisi ne menemään. Ostimme toki myös nauhan jolla lasit saa pään takaa kiinni, jotta pysyvät tarvittaessa paremmin paikoillaan :D Kyllä näillä laseilla taitaa kesällä muutamat mimmit hurmata :P

Nyt suuntaamme koko perheen voimin vielä kävelylle ja taidanpa poiketa lottokioskin kautta... Just haaveilin, että jos tulis lottovoitto niin tuo sisustusarkkitehti Marko Paananen vois tulla meillekin laittamaan kaikki nurkat kuntoon :) Olisi muutenkin kaikenlaista sisustusprojektia kesken, harmi vaan kun äitiyspäivärahasta ei niin kauheasti jää ylimääräistä mihinkään tuollaisiin. Noh, tehdään pikkuhiljaa. 

Aurinkoista lauantaita!

3 kommenttia:

  1. Yksi kesäinen vinkki. Noin pienen kanssa kun ei voi ulkona käyttää T-paitaa kauneimpina kesäpäivinä (johtuen siitä ettei voi käyttää kunnon aurinkorasvoja), niin kannattaa hommata pitkähihaiset uv-uikkarit. Kesää varten myös ohuet puuvillaiset pitkähihaiset paidat tulee tarpeeseen. Viime kesä oli tosin niin huono, että niitä muutamia t-paitoja ei tarttenu pitää edes sisällä.

    Ja aurinkolasit on ihan must ja niihin kandeekin satsata. Sit kun opettaa jo pientä pitämään niitä, niin taaperokin suostuu seuraavaina kesinä niitä käyttämään. Oikein hienot arskat vaavilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin meidän reissua varten hieman kysellä noista aurinkovoiteista yms. seuraavalla kerralla neuvolassa ja vaikkapa apteekistakin vielä. Kun on talvivauva niin ei yhtään tiedä miten jäbä mahtaa suhtautua lämpimään, ei kyllä nyt tunnu ainakaan palelevan kovin helpolla.

      Poista
    2. Apteekissa on paras tietotaito rasvojen suhteen. Paras ohje, jonka itse sain oli kuitenkin ne ohuet pitkähihaiset puuvillaiset t-paidat ja uv-uikkarit. Vauvan iho palaa tosi herkästi ja ne rasvat eivät ole kovin hyviä. Rasvaa sit niskaan, kämmeniin, jalkateriin jne. Varjossa on tietty hyvä pitää muutenkin, mutta esim. just uimassa ei voi välttää suoraa aurinkoa. Teilläkin saattaa olla lapsella punatukkaisen geeniä herkästi palavan ihon suhteen..

      Poista