perjantai 24. toukokuuta 2013

Huh heijaa! Korvatulehdusta sun muuta

Tämä viikko onkin sitten mennyt aivan eri lailla mitä suunniteltiin. 

Keskiviikkona oli tarkoitus mennä tutun porukan mammatapaamiseen, mutta mähän olin niin hirveässä flunssassa että jätimme sen harmikseni jälleen väliin. Eilen torstaina olin jäbän kanssa 6kk neuvolassa, kun oma nuhani oli jo paranemaan päin vaikka ensin mietittiin josko mies menisikin pojan kanssa. Jäbällä on näiden viimeisimpien mittojen mukaan pituutta 69cm, painoa 9160g ja päänympärys on 45,4cm. Juttelimme siinä terkkarin kanssa muun muassa pojan ruokailuista ja terkkarin mukaan voisi hyvin jo antaa kolme ateriaa päivässä. Ja ollaanhan me nyt annettu ikään kuin kolmantena ateriana illalla velliä, mutta nyt se vaihtuu puuroon. Kuten tuossa edellisessä postauksessa kirjoittelinkin, poika on välillä hangannut toista korvaansa. Tulin siinä neuvolassa maininneeksi, että oliskohan pojalla korvatulehdusta tai jotain sitten tulossa. No terkkari totesi että ei nuo oireet oikein kuulosta siltä.

No illalla jäbä ei meinannut millään ensin nukahtaa, ja yöllä heräsikin sitten jossain vaiheessa ihan jatkuvasti itkien lohduttomasti. Tuttikaan ei kelvannut. Nostin poikaa syliin ja itku rauhoittui saman tien. Joskus kolmelta yöllä aloin pohtia, että onkohan jäbällä kuumetta kun tuntuu niin lämpöiseltä (välillä vaikeaa tietää kun poika on muutenkin semmonen hottis). Mittasin siinä kuumeen ja olihan sitä lämpöä 39 astetta. Annettiin Panadolia, mutta uni ei meinannut siltikään tulla, vaikka kuume tuntuikin laskevan. Lopulta hain rattaat parvekkeelta, nostin selkänojaa hieman ja yritin heijata poikaa uneen rattaisiin. Se auttoi hetkeksi, mutta tosiaan vain hetkeksi. Eli meillä ei viime yönä hirveästi nukuttu... 

Aamulla soitin Mehiläiseen ja saimme ajan aamupäivälle. Lastenlääkäri totesi korvissa lievää punoitusta ja määräsi pojalle antibiootit sekä nenäsuihketta. Nyt sitten napsitaan viikon verran lääkkeitä. Kyselin lääkäriltä miten tämä vaikuttaa meidän matkaan, sillä meidän olisi tarkoitus tiistaina lennähtää Kreikan lämpöön muutamaksi päiväksi. Lääkäri antoi luvan lentää jos poika nyt tuntuu viikonlopun aikana voivan paremmin. Muussa tapauksessa pitää mennä arvioitavaksi vielä maanantaina. Mitään vaaraa tärykalvon puhkeamiseen tai muuhun sellaiseen ei pitäisi olla, sen verran auki nuo korvat olivat. Pojalla on kuulemma melko avarat korvakäytävät, mikä on hyvä asia esimerkiksi korvatulehdusten välttämisen suhteen. Nyt toivotaan että lääkkeet tepsii. Jäbä tuntuu kyllä nyt jo pirteämmältä :) Äsken laitoin pojan makkariin unille, ja toivottavasti malttaa nyt vedellä kunnon päikkärit kun yöunet oli niin katkonaiset eikä tänään ole nukkunut muutenkaan kuin automatkalla muutaman minuutin. 

Mä sen sijaan sain eilen jo soiton leikkausjonosta. Olisin päässyt maanantaina peruutuspaikalle, mutta reissun takia se ei nyt onnistu. Tänään taas sattui jotain ihan kummaa. Posti oli jo tullut aiemmin, mutta luukku kolahtikin uudelleen. Löysin eteisestä avatun HUS:n kirjekuoren, jossa oli cd-levyllä mun varpaan röntgenkuvat. Siis AVATUSSA kirjekuoressa, levyn päällä vielä mun tiedot henkilötunnuksineen kaikkineen. Eka ajatukseni oli että mitä hittoa... Kuori ei näyttänyt siltä, että se olisi lähetetty postin kautta, vaan paremminkin tuotu meidän ovelle. Mutta ei kai HUS nyt kuljettele mitään tuollaisia ympäri pääkaupunkiseutua? Noh, mietin myös olisiko kuori mennyt vahingossa ensin naapurin luukusta ja tämä olisi sitten palauttanut sen huomattuaan virheensä. Mutta yleisesti olisi kai kohteliasta kirjoittaa vaikka päälle, että "sori avasin tän vahingossa" jne... Vaikka eipä siinä, jos jotakuta nyt kiinnostaa mun varpaan kuvat niin katselkoon.

No niin, tässä pikaselostuksena muutaman lähipäivän tapahtumia. Nyt pitäisi varmaan ryhtyä listaamaan niitä reissukamoja, että voi vielä haalia puuttuvia kasaan ja pestä pyykkiä valmiiksi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti