sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Kevään odotusta

Ostin eilen kimpun kihlajaiskukkia lähikukkakaupasta, ja päätin samalla napata mukaan tulppaaneja myös omaan kotiin.On kyllä ihme miten tällaiset värikkäät kukat tuovat heti kevään tuntua. Sitä tässä jo odotellaankin. Tykkään kyllä talvesta ja lumesta muuten, mutta se syksyn todella painostava pimeys vie jotenkin voimat. Muistan, että viime vuonna olin aivan hirveän väsynyt koko talven, olisin voinut vain nukkua (ja syödä). Siinä mielessä tämä talvi on ollut ihana! Tuntuu hyvältä ulkona hankien keskellä, auringonpaisteessa kävellessä kuunnella lintujen liverrystä. Eivät ne taida vielä mitään muuttolintuja olla, mutta tuleepa silti keväinen ja piristyneempi olo.

Keväästä puheen ollen. Olen jo aloittanut kesäneuleiden teon, ja valmistakin on. Sain tosiaan tammikuun puolivälissä enoni vaimolta kassillisen lankoja, sekä Novitan kevät 2007 -lehden. Kysyin, että eikö näille ole käyttöä, niin kuulemma henkilön "kärsivällisyys ei nyt vaan riitä neulomiseen". Ilmeisesti kuitenkin yritetty oli :) Noh, lehdestä löytyi yksi ohje Novitan Tennessee -langalle, josta kyseinen henkilö oli nähtävästi haaveillut. Ajattelin ilahduttaa häntä tekemällä hänelle tuon neuleen.

Topin kuvio on tavallisen lehtikuvion malli, ja mallineuleen oppi aika nopeasti. Olen aiemminkin tehnyt vastaavanlaista kuviota.

Malli: Novitan kevät 2007 -lehdestä (kannessa)
Lanka:
Novita Tennessee, noin 3½ kerää eli 350g (koko L)
Puikot: 3½mm, sekä jotkut noin 3mm pyöröt, suunnilleen 70cm pitkät

Ohjeessa käskettiin käyttää kahdenlaisia pyöröjä, sekä 60cm että 80cm. En tiedä miksi koska yläosan resorissa ei kavennettu kuin vasta ihan lopussa. Tein yläosan pikkuisen pienemmällä puikkokoolla jotta se varmasti olisi napakka. Tennesseehän on ihan puuvillaa, joten venyy varmasti käytössä. Toivon vain että tämä on edes jotenkuten sopivaa kokoa! Kauhean vaikeaa arvioida toisen ihmisen rinnan ympärystä ja käsien kokoa. Yleensä tuppaan tekemään aina kainaloista ja kaula-aukosta aivan liian kireät kun pelkään että neule venähtää. Laitan puseron pakettiin toivomuksena että kelpaa, ja että saan siitä vielä joskus kuvankin käyttäjänsä päällä.

2 kommenttia:

  1. Olipa mukava ystävä ja kivasti ajateltu auttaa kärsimätöntä neulojaa :) noin hienolla neuleella.

    VastaaPoista
  2. Kaunis toppi!
    Ihana vaihto langasta puseroon!

    VastaaPoista