sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Tilaustöitä

Lieneekö paketti vielä saavuttanut vastaanottajaansa, mutta en malta enää piilotella näitä tekemiäni tilaustöitä. Sain joulukuun puolella pyynnön tehdä talvipakkasia varten kunnon lapaset eräälle teinitytölle. Värin piti kuulemma olla musta, jotta sopii sitten kaiken muun vaatteen kanssa. Vaikka on ollut kaikenlaista kiirettä niin ehdinpä kuitenkin ennen kevään tuloa saada nämäkin valmiiksi.Malli: Novitan sivuilta, löytyy täältä.
Lanka: 7 veljestä.

Puikot: Lempparini eli 4mm bambut

Päälliosa on siis ihan peruspalmikkoa, ja muutenkin malli oli simppeli. Hankalaa silti löytää ohje, joka toisi esiin yksivärisissäkin lapasissa jotain hauskoja pintoja tai piirteitä. Silmiini sattui lehtiä ja nettiä selatessa ainakin kymmeniä ihania kirjoneuleita, mutta kun niitä ei tällä kertaa kaivattu. Lapasten varsista tuli aika pitkät, mutta niitähän voi sitten käännellä. Parempi kai liian pitkät kuin lyhyet.

Sivutuotteena synnytin tällaiset tavalliset villasukat. Langan sain äidiltä joululahjaksi, ja se olikin minulle aivan uusi tuttavuus. Oma äitini ei ole kaikista innokkaimpia käsityöihmisiä (ainakaan vielä), mutta oli ystävänsä kanssa käymässä Tampereen Käsityömessuilla marraskuussa ja oli sieltä ostanut tämän langan. Sain joululahjaksi myös samaista lankaa eri värisillä raidoilla, sekä muita aarteita, mutta niistä ehkä lisää myöhemmin.Malli: Perussukka omasta muistista.
Lanka: Lappajärven Värjäämön sukkalanka (75% villa, 25% polyamidi)
Puikot: Taisin tikutella 2mm bambuilla, joista onnistuin katkaisemaan yhden tämän prosessin aikana...


Lankaa oli vain 100g:n kerä joten en uskaltanut tehdä tämän pidempiä varsia jotta lankaa varmasti riittäisi kumpaankin. En ole tasannut raitoja, vaan aloitin vaan seuraavan heti perään. Langan raidoitus on aika leveää mutta sattui menemään aika lailla kohdakkain molemmissa sukissa. Mielestäni on ihan hauskaakin jos sukat eivät ole ihan samanlaiset.

Seuraavalla kerralla sitten esittylyssä pian valmistuva projekti, lahja sekin. Sain nimittäin lankaa lahjana eräältä ihmiseltä jonka kärsivällisyys ei kuulemma riittänytkään neulomiseen! :)

Tässä muuten kuva meidän tämän hetkisestä kuvaustodellisuudesta. Sisällä kuvatessaan saa olla nopea, etteivät makoisat lapaset ehdi muihin suihin... Elmolla oli todellakin vaikeuksia hillitä itseään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti