lauantai 24. syyskuuta 2011

Kehon koostumusanalyysi

Intersport ilmoitti aamun Hesarissa ilmaisesta kehon koostumusanalyysimittauksesta liikkeessään Espoossa. No minäpä ilmoitin Miehelle, että sinne siis mars mars! Noh, muutama (sata) muutakin oli lukenut saman mainoksen... Mutta vuoroa odotellessa ehti shoppailla hiukan vaatetta tanssitunnille :) Eli urheilutopin (alle) ja pitkän paidan (päälle). 

Mutta. Sitten siihen mittaukseen. En ole siis koskaan kyseisessä mittauksessa ollut ja eniten kiinnosti tietysti se, missä kohtaa mussa on rasvaa ja miten paljon. Sain käteeni lappusen jota Kisakallion heppu sitten selitti mulle. Ensimmäisenä kuulin: rasvaa on liikaa. No oho. Eniten kuitenkin hämmästytti se, että tämä tyyppi sanoi mun rasvan kertyneen keskivartaloon? Mä oon jotenkin aina luullu että se on tää alavartalo mihin se ylimääräinen tuntuu aina vaan tuppaavan... Kehoni on siis muuten ihan tasapainoinen, eikä tuo ylimääräinen rasvakaan ole sisäelinten ympärillä.

Mutta jotain lukuja mistä siis lähteä liikkeelle.
Ensinnäkin rasvaprosenttini on 31,5% (normaali 18-28%)
Normaali kulutus on 1346 kaloria päivässä (siis ilman mitään liikuntaa tms.)
Kaikki muut luvut näyttivät okeilta :) MUTTA tuo rasvaprosentti kyllä hieman kauhistuttaa... 

Onko teillä, ihanat lukijani, kokemuksia tuollaisesta kehon koostumusanalyysi? 

3 kommenttia:

 1. Heh kuule just kävin tänä maanantaina itsekin elämäni ekaa kertaa, oli ihan kiinnostavaa :) Mä nään, että se arvo on siinä, että käy uudestaan muutaman kuukauden jälkeen (välissä tietysti tavoitteellista treeniä) ja voi sitten nähdä kehityksen, koska noissa mittauksissa on kuitenkin selkeä virhemarginaali, eikä tuloksia eri ihmisten välillä voi suoraan verrata. Mä meen tammikuussa uudestaan,lupaan muistuttaa sua sitten ;)

  Ja mun tuomio: Pari kiloa pudotettavaa, alakroppaa vahvistettava yläkroppaan nähden, vasen puoli heikompi kuin oikea, työnsarkaa siis löytyy, mutta lihasta oli kuulemma erittäin kiitettävästi naiseksi :D

  VastaaPoista
 2. Mulla taas kädet ja jalat oli tasapainossa, mikä sinänsä on aika hassua kun oon pelannut lentopalloa nuorena pitkään eli luulis olevan toispuolisuutta. Mä yritän päästä loppuvuoden aikana tuohon suosituspainoon 62kg ja saamaan sen rasvaprosentinkin siihen normaalirajoille...

  VastaaPoista
 3. Kävin mittauksessa urheilijakaverini kanssa. Itse olen hoikka ja kaverini suorastaan tikkulaiha. Meillä molemmilla oli kuitenkin rasvakerroin samaa luokkaa kuin sinulla (ei juurikaan sisäelinrasvaa). Täytyy sanoa, että etenkin kaverin tapauksessa hieman epäilen koneen toimintaa.

  VastaaPoista