tiistai 29. toukokuuta 2012

Neuvolakuulumisia

Tänään oli vihdoin toinen neuvola. Miten aika tuntuukin menevän niin hirveän hitaasti mutta kuitenkin nopeasti. Huomenna on kuitenkin jo 16 viikkoa odotusta täynnä :) Mä voisin ostaa vauvalle jo vaikka mitä juttuja, mutta mies on onneksi hiukan jarrutellut. Ja eihän sitä kauheasti olekaan järkeä mitään ostaa vielä. Päätettiin että heinäkuun alussa olevan toisen ultran jälkeen voi alkaa katsella vaunuja jne. Ja kesällä kun saan kuitenkin kunnon palkkaakin niin voi olla realistisempaa edes katsella mitään vauvajuttuja. Vaikka käytettynä ajattelinkin aika paljon tavaraa etsiskellä. 


Neuvolassa pääsin tänään vihdoin ensimmäistä kertaa kuulemaan pikkuisen sydänäänet :) Kuuluipa vielä pikkuisen huiskaisutkin... Kaikki oli ylipäätään hyvin, äidin hemoglobiini vain oli pudonnut (nyt 109) eli tänään täytyykin poiketa apteekissa hakemassa rautakuuri. Painoakin oli tullut lisää 2,5, kiloa, mutta en nyt jaksa murehtia siitä. 


Ainoa harmitus oli se, että tämä oli jo toinen hoitaja jonka luona kävin eikä kumpikaan edellisistä ole se niin sanottu oma terveydenhoitajani. Ekalla kerralla hoitaja oli lomalla, nyt sairaana ja seuraavan neuvolan aikaan myös lomalla. Tällä kerralla vastaanottanut terkkari kuitenkin varasi heinäkuun ajan itselleen jottei hoitajat ihan koko ajan vaihtuisi. Puhuttiin muuten jo synnytys- ja perhevalmennuksestakin ja varattiin meille sinne jo paikka lokakuulle, apua... 


Joudun muuten kesällä siihen sokerirasitustestiinkin, huoh... Noh ehkä siitäkin selvitään :) 


Nyt lähden kuitenkin koiran kanssa ulos nauttimaan auringosta :D

5 kommenttia:

 1. Laitan taas vinkin, sillä itselläni oli koko raskauden ongelmia raudan kanssa. Parhaiten mulla toimivat nestemäiset rautaliuokset. Jostain syytä ne imeytyivät paremmin kuin pillerit.

  Ja sokeritestistä kyllä selviää, vaikkakin se litku on tosi ällömakeeta. Ei kande paljon ajatella vaan kulautat nesteen vaan nopeesti kurkusta alas.

  VastaaPoista
 2. Terkkari suositteli ostamaan Obsidan-nimistä rautavalmistetta kun sen pitäisi sekoittaa vatsaa mahdollisimman vähän. Sitten jos maha ei kestä sitäkään niin täytynee siirtyä niihin nesteisiin. Niitä vaan ei taida saada esim mansikan makuisina vaan semmosina kaameina... yäk...

  VastaaPoista
 3. Jos pitää nenästä kiinni, ei muuten maista mitään... tosin jäähän se maku hetkeksi suuhun juomisen jälkeen. Ja pitää muistaa hengittää jossain välissä :D

  VastaaPoista
 4. Obsidania mäkin vedin, mutta nesteet tosiaan toimi paremmin. Sen verran pahalta ne rautanesteet maistu, että n. 30 viikon nautiskelun jälkeen en oo edes voinut katsoa niihin päinkään apteekissa. Mut jos noi obsidanit toimii, niin voinkin antaa sulle ne, mitä multa jäi :)

  VastaaPoista
 5. Mullakin on tuo sokerirasitus edessä :( Tympeää kun siihen joutuu mutta toisaalta onhan se parempi selvittää varmuudeksi ettei sitten tule mitään komplikaatioita :) Onneks en oo vielä joutunut rautaa syömään mutta varmasti sekin on jossain vaiheessa edessä.. Tsemppiä sinne odotukseen :)

  VastaaPoista