lauantai 9. kesäkuuta 2012

Meikkaamisesta

Valittelin jokin aika sitten naamakirjassa kavereilleni sitä, kuinka tarvitsisin todellakin jotakin selkeää meikkausopastusta. Olen miettinyt josko joskus varaisi itselleen sellaisen opastuksen Make up Storesta. Ainakin jossain hinnaksi ilmoitettiin 60 euroa, ja opastukseen kuuluu samalla summalla meikkejä. Eli periaatteessa tuo opastus on ilmainen kunhan ottaa sitten tuotteet. Ihan hyvä tarjous. Kenties kesällä joku vapaa hetki suuntaan liikkeeseen kyselemään tarkemmin asiasta...


Mutta oma ongelmani koko kauneudenhoidon suhteen on siis se, että en yksinkertaisesti osaa meikata. Enkä oikein muutenkaan niin ymmärrä koko hommasta, kunhan pesen ja läiskin jotakin rasvaa naamaan aamun illoin. Nyt säännöllisessä työssä käyvänä olen päätynyt edes pikkaiseen ehostukseen aamuisin (meikkivoidetta, ripsiväriä ja kulmageeliä), jotten olisi ihan kuin riihen seinästä reväisty. Ihoni vaan on ongelmallinen: se on periaatteessa sekaiho, mutta heti kun levittelen naamalle jotain meikkivoidetta tulee esiin se pintakuivuus eli voide tuokin kasvoille kuivat läikät.... Ja tähän mennessä en ole vielä oikein onnistunut löytämään meikkivoidetta joka a) sopisi kasvojeni väriin, b) peittäisi ja tasottaisi ja c) joka ei kuitenkaan näyttäisi kasvoilla miltään superpaksulta pakkelilta vaan toisi ennemminkin luontaista hehkua. Noh, yritin internetin ihmeellisestä maailmasta hiukan selvitellä ratkaisuja. Päädyin jotenkin (älkää kysykö miten) Dermoshopin sivuille tarkistamaan heidän meikin pohjustusvoiteensa. Tuota tuotetta kehuttiin yleisillä palstoilla, joten pistin Dermoshoppiin tilauksen. 


Eilen sitten sainkin paketin postista.




Tilasin siis primerin, aurinkopuuterin ja kulmakynän. Tilaus taisi olla kaiken kaikkiaan kolmisen kymppiä, eli eipä olleet hinnalla pilattuja, tosin laadusta en vielä osaakaan mitään sanoa. Tässä samat tuotteet ilman paketteja:




En muista koskaan omistaneeni tuollaista aurinkopuuteria, eli jännä testata miten osaan sitä käyttää. Kulmakynä lienee joskus teini-iässä lojunut meikkipussukan pohjalla. Tilauksen mukana sai ilmaiseksi (tietysti) myös kuvaston sekä meikkilehtisen. Tuossa lehtisessä on ohjeita esimerkiksi kasvojen kaventamisesta varjostuksilla. Niitä en ole oikeasti koskaan tajunnut, mutta ehkä pitäisi ryhtyä harjoittelemaan kunnolla... Muutenkin olen aika törppö tekemään mitään rajauksia tai käyttämään luomiväriä. Eräs tuttu kehoitti katsomaan youtubesta videoita, joissa opastetaan eri meikkien tekoa. Okei, voinhan mä katsoa, mutta en mä silti tajua mistä kohtaa sillä kynällä oikein pitää piirtää... Ehkäpä vaatii treeniä tämäkin?


Kiva yllätys paketissa olivat kuitenkin nämä:




Paketissa tuli kaupan päälle duo-luomiväri (ruskean sävyt) sekä valtava läjä erilaisia näytteitä! En tiedä oliko tämä vain joku ensimmäistä kertaa tilaavan etu, mutta nytpä pääsen kokeilemaan firman muitakin tuotteita :)


Äitini on usein tilannut tuolta Dermoshopista esimerkiksi suihkusaippuoita ja käsivoiteita sekä joitain muita tuotteita, ja niitä onkin oikeastaan joka joulu saatu lahjaksi. Ihan hyviltä ainakin ne ovat tuntuneet eli eiköhän nämä meikitkin ole ihan käytettävissä. Enkä edes raaskisi ostaa mitään 50 euron naamarasvaa tai puuteria... 


Tällaista kevyttä meikkipostausta tänään :) Lukisin kyllä mielellään myös teidän lukijoiden vinkkejä tai mielipiteitä tähän kauneudenhoitoon liittyen :D



5 kommenttia:

  1. Kirjastosta löytyy myös kaikenlaisia meikkausoppaita, niistä löytyy hyviä vinkkejä.

    VastaaPoista
  2. Tekemällä oppii :) noi youtube-videot kuulostaa hyvältä, samaten kuvallisia ja kirjallisia ohjeita googlaamalla varmasti löytyy.

    Mä olen meikannut teinistä asti melko ahkerasti ja pala palalta treenaillu... nyt vasta tänä vuonna olen opetellut varjostukset ja ostanut (korvaamattoman!) Luomenpohjustustuotteen. Ilman sitä väri karkaa,vaikka kuivaihoinen olenkin.

    Ei muuta kun googlaamaan ja kokeilemaan!

    VastaaPoista
  3. Ja mulla on muuten tollanen pallot-mallinen aurinkopuuteri. Puolet palloista lennelly pönttöön, viemäriin , lavuaariin kiireessä..! :D

    VastaaPoista
  4. Joo mäkin epäilen että tuon puuterin kanssa saattaa vielä käydä hassusti :) Ärsyttää kun kokeilin tänään tuota primeriä, mutta se vaan kuivasi ihoa lisää, ärr.... Pitäisi ehkä tosin ostaa joku superkostetuttava yövoidekin että saisi tän ihon kuntoon. Ja mennä kasvohoitoon, sen aattelin kyl kesällä tehä :)

    VastaaPoista
  5. Minulla on kyllä päinvastainen ongelma, eli ihoni kiiltää helposti, mutta minä en myöskään tykkää mistään paksusta, joten käytän aina mineraalimeikkejä, en ole käyttänyt meikkivoidetta vuosiin. Olen aiemmin ostanut Lily Lolon meikkejä, mutta nyt ostin Lumemen meikkipuuterin, josta olen tykännyt todella paljon. Siitä saa sienellä paksumpaa tai sitten kabukilla ohuempaa. Eikä ole kallista.

    VastaaPoista