maanantai 25. kesäkuuta 2012

Vaippapohdintaa

Edellisessä postauksessa vuodatin vaunutietämättömyyttäni. Noh, jatkoa seuraa. 


Olen ylipäätään ummikko kaikkeen vauvojen ja lastenhoitoon liittyvissä asioissa. Eipä meidän suvussa ole kauheasti vauvoja tosiaan ollutkaan, viimeisin lienee pikkuveljeni joka on nyt 23v... Eli vaunujen lisäksi tietoni ja ymmärrykseni kaikesta muustakin vauvatavarasta jne. on aika minimaalista. Tähän olen törmännyt myös vaippojen suhteen. Pieni viherpiipertäjä sisälläni huutaa maailman pelastamisen ja ympäristönsuojelun puolesta, ja siksi olenkin vakavasti harkinnut kestovaippojen kokeilua tulevalle jälkikasvullemme. Mitään muuta kuin kokeilua en ainakaan vielä voi tosiaan luvata. Olen erinäisistä lähteistä yrittänyt sitten selvitellä mitä nuo kestovaipat oikein ovat ja miten niitä sitten käytetään. Eipä ole auennut mulle. 


Kuten vaunumaailma, myös kestovaippailu vaatinee aivan uuden kielen opettelun. Akateemista tutkintoa suorittavana voisi kuvitella, että luetun ymmärtäminen on hallussa, mutta tutkittuani erilaisia nettilähteitä olen huomannut etten tajua niistä juuri mitään. Joo, kyllä mä niitä termejä olen tutkinut eli mitä tarkoittaa all-in-one jne, mutta se perustarkoitus eli vaipan käyttö ei ole kyllä ainakaan toistaiseksi hahmottunut ollenkaan. Siis mitä pistetään minne, miten, koska ja kuinka paljon? Ja eikö tuosta vaippahärdellistä tule ihan tajuton paketti vauvalle, mites siinä sitten enää liikahtaakaan kun on monta kerrosta kangasta ympärillä. Ja eikö tule kuumakin entäs.  


Äitiyspakkauksen mukana taitaa nykyisin tullakin muutamia kestovaippoja. Toiveenani on kyllä ennen tätä paketin saamista vielä selvitellä mysteeriä. En vain haluaisi ihan summamutikassa netistä ostella mitään, kun en tiedä mitä edes loppupeleissä tarvitsee. 


Juu, ja ei kannata kommentoida tähän että katso kestovaippainfon sivuilta yms. koska olen katsonut. Ei selkeyttänyt ainakaan mulle yhtään :P

2 kommenttia:

  1. Mäkään en ymmärtänyt kestovaippailusta mitään, vaikka yritin ottaa selvää :O Annoinkin sitte pakkauksessa tulleet kestot pois, koska en kokenut tarvitsevani niitä ollenkaan. Me ei edes kokeiltu niitä, kun vaikka yritin ottaa selville tietoa ja kun en ymmärtänyt niin annoin olla :D Ehkäpä neuvolassa voitaisiin järjestää kestovaippojen käyttämisen "valmennuksia" halukkaille.. Uskoisin niille olevan kysyntää! :) Kestoilu kun tuntuu olevan nyt aika suosiossa.

    VastaaPoista
  2. Mulla jäi kanssa kokeilun asteelle koko homma. Kovasti olisin halunnut kestoilla, edes kotona, mutta kun ne kaikki imuihin liittyvät termit jne...Mä sentään kokeilin joitakin yhdistelmiä ennen kuin totesin, että toimivan imun löytämiseen menee aivan liian kauan, jotta hommaa voisi sanoa helpoksi. Siksi meillä on kerttikset, mutta puolustauduttakoon sitten vaikka sillä, että meidän lapsellamme on todella vähän vaatteita ja tällä hetkellä soseet tehdään kokonaan itse, eikä meidän elämä muutenkaan ole kovin kuluttavaa.

    VastaaPoista