lauantai 21. heinäkuuta 2012

Turvakaukaloa ostamassa

Lupaan toteuttaa nuo toiveet kirjoitusten aiheista kyllä, mutta tähän väliin pikainen postaus uusimmista hankinnoista. 


Suuntasimme tänään lastentarvikeliikkeeseen tarkoituksena selvittää vielä uudelleen noita turvakaukaloita ja telakoita, ja erityisesti sitä mikä niistä mahtaisi sopia meidän pikkupikkuseen autoon. Olimme jo aiempien suositusten perusteella miettineet ostavamme Maxi-cosi -merkkisen kaukalon ja telakan, mutta aloimmekin sitten liikkeessä katsella uudelleen kaikkia muitakin vaihtoehtoja. Erityisesti kiinnosti se, että miten toimia sitten seuraavaa kokoa olevan istuimen kanssa. Aina kun vauvat eivät viihdy kaukalossa siihen yhden vuoden ikään asti, joten seuraavankin istuimen hankintaa on hyvä nyt pohtia. Myyjä varmisti meille sen, että seuraavissa istuimissa on yleensä kaikissa valmiina isofix-kiinnitys, eli sillä millainen telakan ostamme nyt turvakaukalolle ei sinänsä ole merkitystä. 


Päädyimme sitten norjalaiseen Be Safe -merkkiseen kaukaloon, joka oli vielä tarjouksessakin tässä kuussa :)

Otin kaukaloa hieman pois pussista kuvausta varten. Telakka saatiinkin ihan laatikkoon pakattuna. Värivaihtoehtoina oli turkoosi-musta, pinkki-musta, beige ja tämä ruskea. Itse olisin ollut innostunut siitä turkoosista, mutta mies tykkäsi enemmän tästä ruskeasta, varsinkin "jos seuraava(?!?) onkin sitten tyttö"... Mulle sillä värillä nyt ei ole niin merkitystä. Tässä ruskeassa oleva kangas on ilmeisesti erityyppistä kuin noissa muissa ja helpompaa pitää puhtaana. Tässä Be safessa on muuten poikkeuksellisesti 5-pistevyöt, vaikka noin pieni ei niitä kai varsinaisesti tarvitse. Mutta säästettiin kuitenkin oiva summa: aiemmat mallit mitä katseltiin olis maksaneet noin 400 euroa (vaikka ajateltiinkin ensin tilata kamat Saksasta tai Briteistä) mutta nämä saatiin kimppatarjouksessa 300 eurolla :) Kaukaloa käyttää kuitenkin niin pienen ajan, että ihan hyvä jos siinäkin säästää... Mitään matkaratasyhdistelmähommeleita ei nyt edes pohdittu. Vauvan laskettu aikahan on marraskuussa, eli tuskin sitä edes ryhtyisi mitään matkarattaita raahaamaan autolla kauppaan... Menkööt beibi sitten kaukalossa kärryjen pohjalla tai rintarepussa jos kauppaan autolla suunnataan :D


Nyt onkin ne kenties isoimmat ostokset vauvalle tehty kun rattaat ja kaukalo + telakka on hommattu. Aika kivasti saadaan varmaan tavaraa lainaan tai sitten ryhdyn etsiskelemään käytettynä kunhan tulee syksy :) Pinnasänkykin saadaan todennäköisesti ostettua halvalla miehen työkaverilta ja vaatetta ja muuta pientä on jo... Pitää tosin seuraavaksi käydä listaa läpi että mitä kaikkea pientä (mutta tarpeellista) vielä puuttuukaan :)

4 kommenttia:

 1. Ihan vinkkinä, että kannattaa töissäkin ottaa tulevat hankinnat puheeksi, meillä on aika monella pieniä lapsia, joten saattaa hyvinkin löytyä tarpeellisia tavaroita edullisesti käytettynä. Toki netin palstoilta ja kirppareiltakin löytyy paljon.

  VastaaPoista
 2. Enpä olekaan vielä töissä kertonut kenellekään (paitsi pomolle) mutta taitaa ne jo arvata... :D Yksi työkaveri jo lupasikin jotain ja muutama kaverikin on tarjonnut omia hyviä kamojaan kohtuuhinnalla. Ja eikö ekan lapsen saavalle pidetä kans semmonen babyshower missä jaetaan kaikkia erikoisia ja kummallisia juttuja äidille ja vauvalle... :P En tosin ole suunnitellut ite mitään.

  VastaaPoista
 3. Fiksun näköinen kaukalo, kyllä vauvan kelpaa! Tosta babyshowerista piti kommentoida, että musta se ei oikein oo kotiutunut tänne Suomeen. Ainakaan omassa kaveripiirissäni. Yksi ystävä halusi järjestää ne, mutta hänkin vain sen takia, että oli "tuomittu" 6 viikoksi raskauden lopussa liikkumiskieltoon ja sai näin nähtyä kavereita samalla kertaa. Niistä vauvajutuista kun tulee puhuttua muutenkin ihan tarpeeksi kun h-hetki lähestyy :)Mutta toki se voi olla kiva tapa nähdä ystäviä samalla kertaa ja puuhata tarjottavia, jos on energiaa. Itse arvostin enemmän sitä, kun ystävät ja sukulaiset tulivat vauvan synnyttyä käymään ja toivat mukanaan tarjottavaa. Imetys ja vauvaan tutustuminen vei kaiken enrgian ja oli ihanaa, kun mm. sinä ja miehesi tulitte tarjottavien kanssa. Edelleen kiitollisena muistelen sitä pullakasaa!! :)

  VastaaPoista
 4. En kyllä enää edes muista mitä tuotiin teille tullessamme... :P
  Noi babyshowerit taitaa tosiaan olla enemmän jenkkijuttu, mutta mun mielestä olis lähinnä vaan kiva nähdä kavereita. Niin harvoin kumminkin tavataan saati juhlitaan yhtään mitään :D Ja mä yritän paremminkin vältellä vauvapuheita etten sentään karkoita kaikkia kavereita! :) Vaikka en kyllä itekään jaksais innostua mistään hössötyksistä, kuten jostain masukipseistä yms...

  VastaaPoista