tiistai 10. heinäkuuta 2012

Vauvalle neulottua

Neulominen on mulle aika ajoin suurta nautintoa, ja väkerränkin jotain sohvalla telkkarin eessä löhötessä ranteet kipeinä. Toisinaan taas ei huvita tehdä mitään, saati sitten viimeistellä kaikkia niitä kymmeniä keskeneräisiä juttuja. Vauvalle innostuin tietysti jo keväällä raskauden varmistuttua suunnittelemaan ties mitä :) Eilen sain sitten ensimmäisen tekeleen valmiiksi.

Bongasin Novitasta Nalle-langasta neulottavat villahousut, joissa on sekä lahkeissa että vyötäröllä sisäpuolella käännös. Lahkeita ja vyötäröä voi siis pidentää kun pikkuinen kasvaa :) Pinta on perussimppeliä palmikkoneuletta. Laskeskelin silmukoita vähän jotenkin hassusti, eli näistä ei tainnut ihan tulla ohjeen mukaiset... Näyttävät kyllä muutenkin todella kapoisilta, eli saas nähdä menevätkö pojan päälle edes syntyessä! Tosin neule on joustavaa. Ja ehkä nämä annetaan sitten eteenpäin jos eivät sovi. Tuon värin valitsin jo paljon ennen kuin tiesin vauvan sukupuolta, mutta eipä kai poika saa mitään traumoja vaikka lilaa vaatetta pitäisikin :D


Nyt puikoilla odottaakin jo seuraava neulomus: villahaalari pikkumiehelle :)

1 kommentti:

  1. Kyllä nuo minun mielestä sopii värinsä puolesta ihan hyvin pojallekin. Eikä vauvalle muutenkaan paljon traumoja varmasti jää siitä, mitä on ollut päällä kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Siitä jäi jo jonkinlainen trauma, kun koulussa ensimmäisen vuoden joulujuhlissa joutui esittämään tonttua punaiset sukkahousut jalassa. Kyllä silloin hävetti pientä poikaa. Joskus on sanottu, että traumat pitää kohdata uudelleen, joten pitäisiköhän mun nyt käydä ostamassa punaiset sukkahousut, ja lähteä ne jalassa kaupungille palloilemaan.

    VastaaPoista