sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kirpparilöytöjä

Kävin tänään Helsingin yhdellä parhaimmista ja suosituimmista kirppareista, Valtterin kirpparilla. Tais lähteä vähän lapasesta...
Toisaalta, enpä käyttänyt kuin 15e ja sain valtavan kasan todella hyväkuntoista vaatetta. Katsoin aika tarkkaan mitä ostin, sillä eipä sitä kannata maksaa mistään likaisista ja puhki pestyistä vaatteista. Aika monet myivät vauvan vaatteita halvalla, 50 senttiä kappale. Useilla itsepalvelukirppareilla taas vauvojen vaatteet on hinnoiteltu kovemmin. Esimerkkinä joku h&m:n venynyt ja harmaantunut body 3,5 euroa...! Henkkamaukan vauvan vaatteet tuntuivat muutenkin olevan halpoja, joten ehkäpä pistän sen pari euroa lisää ja ostan ihan uutena jos on tarpeen :) Toinen juttu onkin sitten alun perin kalliimmat merkit (Polarn o. Pyret, NameIt, Esprit, Benetton) joita olen katsellut kirppareilta ja niistähän nyt voisi maksaakin ihan hyvin.  


Tuollaisella tavanomaisella pöytäkirpparilla kuten Valtteri alhaisiin hintoihin vaikuttaa varmasti myös se, että kun myyjä kerran raahaa kaikki kamat sinne, niin ei jaksa viedä niitä enää takaisin varastoon ja siksi myydään pois pienellä rahalla. Valtterissa ei tänään ollut ollenkaan täyttä (tyhjiä myyntipöytiä), mutta ostajia oli kyllä liikkeellä tavanomaiseen tapaan. Joskus tällaisella kesäkuumalla tuo onkin ahdistava paikka kun porukkaa on niin paljon että happi loppuu ja käytävät ovat tupaten täynnä.... Valtteri on muuten oiva paikka jos etsii naisten vaatteita. Paikalla tuntuu aina olevan nuoria naisia, jotka myyvät todella hyvälaatuista tavaraa. Ja joukosta löytyy tietysti tällöin aina paljon erikoisuuksiakin :) 


Nyt vauvan vaatevarastoa on siis jälleen kartutettu aika kasalla, ja yhtä huutonetin pakettia vielä odottelenkin. Täytyy nyt tämän kuun osalta laittaa stoppi ettei me ihan hukuta noihin vaatteisiin :) Seuraavaksi varmaan vähän inventoin että mitäs kaikkea mulla onkaan ja mitä tarvitaan. On muuten todella vaikea arvioida mitä vaatetta sitten ihan oikeasti tarvitsee? Olen ostanut juuri kietaisumallisia bodyja tai muuten helposti puettavia vaatteita noita pienimpiä kokoja. Ehkäpä ne ekat päivät ja viikot vauvan kanssa kotona sitten kertovat tarvitsisiko sittenkin jotakin toista, tietyntyyppistä vaatetta. Pari myssyä olen hankkinut sekä parit sukat, mutta vielä voisi etsiä sellaisia poikien sukkiksia jostakin. Hankittavien listalla on myös unipussi :) Ja tietysti tämmöisellä neulefriikillä on jo valmistumassa vaikka mitä vaatetta ja suunnittelu-/haaveiluvaiheenkin lista on pitkä! :D Niistä omista tekeleistä lisää sitten toiste kun on kunnolla jotakin kuvattavaa.

4 kommenttia:

 1. Ihan pienempien vaatteiden osalta suosittelen odottamaan raskauden loppuvaiheeseen, kun saat kuulla vauvan painoarvioita. Meillä 3,5 kg tyttö käytti 50cm vaatteita pari ensimmäistä viikkoa ja niitä riitti tyyliin kolmet housut ja 3 bodya. Meidän vauva olis kyllä ihan aluksi hukkunut noihin 56cm vaatteisiin, joten olin tyytyväinen, että oli noita pienempiäkin. 56 cm vaatteitakaan ei käytetty kovin kauaa. Itse olin hamstrannut niitä ihan liikaa ja osa jäi käyttämättä. 62 cm vaatteet pysyy sit vähän pidempään, ainakin pienellä tyttövauvalla.

  Jossain kohtaa kannattaa alkaa miettiä omia tarpeita, sillä vauvan synnyttyä et ehdi hetkeen mihinkään ostoksille. Imetysrintaliivit kannattaa hankkia noin kuukautta ennen h-hetkeä. Suosittelen Change-liikkeen rintsikoita, koska ne on myös kauniita ja kestäviä. Itsellä oli yhdet valkoiset, yhdet mustat ja sitten muualta ostin yhdet kaarituettomat yöksi. Ensimmäiset viikot on pakko nukkua rintsikoiden (ja liivinsuojien) kanssa, kun maitoa tulee holtittomasti.(Siis sitten kun se maito on noussut...siinä voi mennä useampi tuskainen päivä). Pahimman valumisen jälkeen saa mm. H&M:ltä näppäriä imetystoppeja, jotka toimi hyvinä yöpaitoina ja niihin sai liivinsuojat sisälle. Nää kandee tosiaan hankkia etukäteen.

  Lisäksi rintapumppu kannattaa hommata etukäteen. Tai sit pistät miehen ostoksille heti, kun tiedät lähteekö imetys käyntiin :)

  VastaaPoista
 2. Mitäköhän Laku tois kaupasta jos kirjoittaisin sille listan että "rintapumppu, liivinsuojia... " :P Mutta imetyksestä muuten, eihän sitä tiedä miten se lähtee käyntiin vai lähteekö ollenkaan. Ja toiset lohduttelee että ne kilotkin sitten putoaa ihan itsekseen imetyksen myötä, mutta eihän se aina ihan niinkään mene...

  Ei mulla oikeasti vielä mitään vuorta ole noita vaatteita, ja olen ostanut eri kokoisia että pitäis sitten sopia vähän kauemminkin. Mähän voisin kyllä siis jo hankkia vaikka mitä juttuja, mutta ehkä säästän vähän myöhemmäksikin jotain :P

  VastaaPoista
 3. Imetyksestä ei tosiaan tiedä. Itse olin tosi motivoitunut siihen ja yhdessä miehen kanssa tehtiin kaikki temput, että saatiin se käyntiin. Vasta 4 päivänä alkoi maito herumaan. Mun vauva oli todella kärsimätön; imi pari kertaa ja kun ei tullut niin raivos ihan hulluna. Onneks sain ystäviltä vinkkejä ja itse olin käynyt imetysohjaajan koulutuksen. Hyviä hermoja se vaati kyllä koko perheeltä. Mutta oli se palkitsevaa, kun vihdoin lähti käyntiin ja sitten se maitoa piisasikin.

  Ja Laku oppii hyvin nopeasti ymmärtää mitä noi sanat tarkoittaa.. Mun mies kävi muistaakseni jopa ostamassa mulle yhdet imetysliivitkin :) Jos imetys meinaa tökkiä, niin täältä saa tsemppausta ja tarvittaessa ihan konkreettista opastusta!

  VastaaPoista
 4. Joo mä olen ehkä liian skeptinen nyt, kaikki on mennyt niin todella hyvin joten tavallaan hiukan odottaakin että missä vaiheessa niitä ongelmia ja vaikeuksia alkaa tulla...

  VastaaPoista