tiistai 13. marraskuuta 2012

Jouluaskartelua

Tämä kotona kökkiminen alkaa hiljalleen ottamaan pattiin, joten marssin tänään heti aamusella Tiimariin ja Sinelliin hankkimaan askartelutarvikkeita. Itselläni oli muutama idea mitä halusin tehdä, vaikka en mikään askartelutaituri olekaan. 

Nykyään on niin valtavasti kaikkia puolivalmiita juttuja, että tumpelokin osaa tehdä jonkin sortin ovikranssin.


Ostin myös kuumaliimapistoolin, jolla on kyllä todella helppo liimata esimerkiksi tuollaista koristenauhaa. Jollain liimapuikolla taistelu ei tulisi enää mieleenkään, niin sujuvasti tuolla 10 euron vempaimella tuo kiinnittäminen kävi. Materiaaleista kranssipohja ja ympärille kiedottu nauha ovat Tiimarista, Hyvää Joulua -tarra pahveineen vanhoja jostain laatikon pohjalta ja tuo ripustusnauha (jossa muuten lukee God Jul) tuomisia Karnaluksista Tallinnasta (kerroinkohan mä tuosta reissusta jo täällä...? Voi hattarapäätäni... :P )

Tällaisia opin tekemään reilu vuosi sitten kesällä, eräällä leirillä:


Arvatkaapas millä tekniikalla nuo pallot on tehty...? ;P Nuo pikkupallot pujotin nahkanauhaan, jonka jätin tarkoituksella pitkäksi. Lahjan saaja voi sitten päättää itse minkä mittaiseksi kaulanauhan haluaa. En tosiaan vielä tiedä kenelle nämä menevät lahjaksi, mutta ehkä nuo avaimenperät kävisivät miehillekin? 

Ostin vielä punaista juuttinarua, sekä ilmapalloja ja decoupage-lakkaa. En halua tänne kotiin mitään kirkuvia tonttukoristeita jouluksi, mutta ajattelin että jospa joku päivä vielä ehtisi tehdä sellaisia narupalloja. Tästä blogista näyttää löytyvän tuollaisen ohje, mutta naruna on käytetty paperinarua ja kiinnitykseen liisteriä. Hankin tosiaan punaista narua, mutta pallojahan voisi tehdä myös valkoisina ja ripustaa ikkunan eteen joulun iloksi :D 

Eilen kaupassa käydessä mukaan tarttui Anu Harkin ideoima uusi Koto Living -lehti.


Koton nettisivut ovat kivan näköiset ja täynnä ideoita. Itse tämä lehti oli kuitenkin minulle pettymys. Paljon perusjuttuja, kuten raitasukat jämälangoista ja tavallinen myssy, jne. Eipä kauheasti mitään uutta, aika peruskauraa ja Anu Harkin näköistä. Lehti on mielestäni ulkoasultaan myös jotenkin sekava, kauheasti pieniä juttuja joka sivulla. En nyt räpsinyt niistä mitään kuvia, käykää itse lehtihyllyllä katsomassa :) Lehden ainoa anti ovat oikeastaan kivat vinkit erilaisita blogeista.

Tänään poikkesin ruokakaupassa ja lehtihyllyn ohi kurvatessa nappasin kätösiini toisen askartelu- ja näpertelylehden. 


Eivätkös nämä kaksi lehteä muuten näytä jo kansienkin perusteella aikalailla samanlaisilta... hmmm... Itse ihastuin tähän Ihana-lehteen heti :) Sivuilta löytyy sekä helppoja ja kauniita, että hiukan vaativampiakin askarteluohjeita. Hauskimpia ideoita oli esimerkiki kauniisiin purkkeihin pakatut herkkukaakaoaineet: kaakaojauhetta ja vaahtokarkkeja, jotka voi lappaa suoraan kuuman maidon sekaan! :D Samoin piparkakkuaineet voi pakata hauskan näköisesti kerroksittain lasipurkkiin ja koristella kauniisti. Ehkäpä lähipiirini saakin tänä jouluna syötäviä lahjoja. Mainio idea muuten siinäkin mielessä, kun tuntuu että KAIKILLA on jo KAIKKEA mahdollista tavaraa eikä kukaan oikeasti tarvitse mitään(!) Siskoni muuten teki mulle viime jouluna mysliä lahjaksi, ja se oli kyllä mainio idea ja todella hyvän makuista :)

Joka ilta nukkumaan mennessä päässä pyörii ajatus, että jokohan sitä nyt ensi yönä alkaisi tapahtua... Ollaan miehen kanssa molemmat yhtä malttamattomia odottamaan, mutta eihän tässä muutakaan voi :D

3 kommenttia:

 1. Tämä oli kiva postaus! Itsenkin tekisi mieli kokeilla jotain uusia askarteluideoita.

  Tsemppiä viimemetreille!!! :)

  VastaaPoista
 2. täytyypä käydä tuo ihana-lehti jostain hakkees ko ehtii/pääsee :)

  VastaaPoista
 3. Toi Ihana-lehti on muuten sikakallis!!! Harkitsin sen tilaamista sulle joululahjaksi, mutta mieli muuttui kun näin vuositilaushinnat. Ehkä saat vaan mysliä tänäkin vuonna..

  VastaaPoista