torstai 17. tammikuuta 2013

Lämmintä päälle ja alle

Pakkaset ilmeisesti kovenevat taas kohti viikonloppua. Tänään mittari näytti täällä meillä -7 astetta, mikä ei sinänsä ole mun mielestä kova pakkanen mutta sellaisen pienen viiman kanssa se onkin jo pureva.

Mä ryhdyin eräänä päivänä pohdiskelemaan, että mahdanko pukea pojalle vaunuihin tarpeeksi vaatetta päälle. Olen laittanut normivaatekerroksen lisäksi kahdet tumput (äitiyspakkauksen ja villaiset), villasukat sekä ohuemman puuvillamyssyn ja neulosmyssyn, ja sitten sujauttanut pojan tuollaiseen haalaripussiin (vanhan äp:n haalari, josta saa makuupussin). Vaunujen pohjalle olen vielä levittänyt äp:n makuupussin, jonka sisään olen pojan käärinyt. Poika on nyt mun kipeänä ollessa nukkunut päiväunia vaunuissa tuossa parvekkeella. Kokeilin sitten yhtenä päivänä sieltä jalkopäästä, että onko pojalla vilu. No jalat eivät olleet kylmät, mutta tuo äp:n makuupussi tuntui viileältä myös sisäpuolelta. Vaihdoin väljemmän haalaripussin tuohon juuri lahjaksi saatuun siniseen, joka on paljon paksumpi (vuorenakin jotain ihanaa fleeceä). Seuraava huolenaihe oli pojan pään suojaaminen. Nuo puuvillamyssy ja neulosmyssy tuntuivat niin kovin ohuilta, vaikka eihän se kylmä ilma tai viima varsinaisesti edes pääse sinne vaunukoppaan. Halusin pojalle kunnon villamyssyn. Tilasin sitten Mamideasta tällaiset:


Many Months merinovillaiset lapaset ja myssy. Neulos on ihanan pehmeää. Nämä otetaan sitten huomenna vaunulenkillä käyttöön :) Mietin vaan, että olisiko merinovilla parempi laittaa ihoa vasten vai päällimmäiseksi kerrokseksi? Tämänhän ei pitäisi edes kutittaa kuin perinteisen villan, mutta ehkä on parempi laittaa jokin puuvillamyssy ja lapaset alimmaiseksi?

Toinen heti hyötykäyttöön tiensä löytänyt ostokseni samaisesta verkkokaupasta on tässä:



Bodyn jatkopalat, mikä mahtava keksintö! Pojalla on nyt käytössä 60/62cm vaatteet ja useimmat bodyt ovat haaravälistä liian lyhyitä mikäli haluaa pistää pojalle kestovaipan. Hihat ovat kumminkin hyvän mittaisia tai jopa pitkiä, joten ihan turha ruveta ostamaan isompia vaatteitakaan. Nämä jatkopalat voi pesuohjeen mukaan heittää konepesuun mukaan, eli tuo huoltokin on ihan näppärän helppoa. 

Pikkuhiljaa tässä arjen edetessä huomaa mitä kaikkea tarpeellista sitä onkin vielä hankkimatta. Pitää ostaa pojalle tuttinauha, se tutti kun tuppaa välillä syöksymään suusta ties minne. Samoin se hoitolaukku on vieläkin ostamatta. Olen ajatellut tätä. Olen kuullut tuosta Skip Hopista kehuja, ja laukku näyttää siltä että sille voisi olla käyttöä vähän pidempäänkin. Nykyinen Marimekko-olkalaukkuni on ärsyttävän epäkäytännöllinen: suuri säkki ja vain yksi pikkutasku siellä sisällä. Laukun pohjalta ei siis koskaan löydä yhtään mitään, ja kaikki tavarat ovat muutenkin sitten ihan rutussa kun laukussa ei ole mitään "ryhtiä". Odottelen ensin tuota lapsilisän ilmestymistä tilille ja tilaan sitten tuon kunnon laukun. 

Yksi paketti on kuitenkin vielä postin kannettavana. Tilasin pojalle vaunuihin vaunuverhon sekä renkaisiin suojat. Olen ottanut tavaksi tuoda vaunut sisälle tänne toisen kerroksen asuntoomme. On sitten helpompi suunnata ulos koiran ja vaunujen kanssa hissillä, kuin kantaa vauvaa (tai isoa vaunukoppaa) sylissä rappuja alas ilosta repeämässä olevan 25 -kiloisen koiran kanssa... Koiramme on tosiaan 3-vuotias, mutta uloslähtö on niin ihana asia, että tunteet eivät aina ihan pysy hallinnassa. Eli helpompaa ja turvallisempaa näin: koirakin pysyy hississä rauhallisena :) Vaunujen mukana sisälle vain sitten tulee aivan julmetusti kuraa, joten ajattelin että nuo rengassuojat voisivat auttaa pitämään lattiaa edes hieman puhtaampana = äidille vähemmän stressiä siivoamisesta :D

Olen keräillyt muutamia aiheita, joista ajattelin jossakin vaiheessa bloggailla. Ainakin imetyksen sujumisesta ja meidän päivän kulusta voisin kirjoitella joskus enemmän. Ehdota toki sinä, arvon lukijani, myös aihetta jos haluat lukea enemmän jostakin tietystä jutusta minuun/meihin liittyvästä :) 

10 kommenttia:

  1. Voin tällaisena vanhana nautana sua lohduttaa, etten ikinä ole kuullut, että kukaan äiti (varsinkaan ensikertalainen) olisi pukenut vauvalle liian VÄHÄN vaatetta. Pikemminkin ongelma on ollut siinä, että vauva meinaa paistua kaikkien niiden vällyjen alla. Joten huoli pois. Jos jalat ja niska ovat lämpimät, niin kaikki on hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti oon ihan ok onnistunut pukemaan kun jäbä eilenkin veteli yli kolme tuntia unta tuossa parvekkeella :) Tää äitee vaan ramppaa sit paniikissa katsomassa että onhan se viel hengissä kun on niin pitkään ollut hiljaista.... :P

      Poista
  2. Meilläkin on ollu makuupussi jalkopäästä viileä, mutta jalat kuitenkin ihan lämpöiset. :)Ihanat noi manymonthsin tumput ja hattu, oon kuolannu noita myös, mutta ehkä sit ens talveks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ei kyl olleet mitenkään kalliit, kun mahtuvat varmaan viel pitkään päälle :) Mut nyt täytyy rauhoittua eikä shoppailla kaikkia rahoja vaikka tarpeellisia juttuja ovatkin... :P

      Poista
  3. Olisiko ensihätään niitä vanhoja tuttien pidikkeitä tullut täältä mummulasta mukaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meillä ainakin yksi sellainen tuttiketju täällä, siinä on vaan niin iso se "koukku", joka laitetaan tuttiin kiinni eikä sitä saa noihin tutteihin missä ei ole rengasta. Mutta toimii sekin kyllä.

      Poista
  4. Ja hei, ajattelin aikoinaan, että itse olis kiva tehdä tutinpidikkeitä, vaikka en mikään käsityöihminen olekaan. Niistä tulis varmasti tosi mageita. Meillä ei sit koskaan tuttia syötykään, joten jäi mun käsityöhommat siihen :)

    Itse muistan, että lapsi oli tosiaan yleensä liian hikinen päiväunillaan ulkona. Varpaat ja sormet, ovat ne vaikeimmat pitää lämpöisenä. Meillä toimi parhaiten se, etten puskenut ihan kauheesti päälle, mutta esimerkiksi jaloissa pidin villasukkia sekä kunnon lämpimiä lammasvuoritossuja. Mun ehdoton suosikki oli vauva-aikana ruskovillan silkkimyssy kaikkien hattujen alla. Paras kombo oli silkkimyssy ja sinun tekemäsi villamyssy :)

    Minua kiinnostaisi lukea ajatuksistasi liittyyen siihen, miten muutos kahden yksiköstä kolmeksi on vaikuttanut parisuhteeseen ja toisaalta myös sinuun itsenäsi. Tämä kun on aihe, joka on aina pinnalla vauvaperheissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tarvitsisin eka ehkä yhen mallikappaleen niin sit voisin varmaan itekin koettaa tehdä. Usein nuo pelkät materiaalit vaan on jo paljon kalliimpia kuin että ostaa koko homman kaupasta. Näin se taitaa olla noiden kestovaippojenkin kanssa jos pitää kaikki kankaat ostaa.

      Voin kirjoitella noista toivomistasi ajatuksista joku kerta :)

      Poista
    2. Ja vielä vinkki siihen, kun kelit lämpenevät. Me käytettiin matkavaunuja parvekevaunuina keväällä, kesällä ja syksyllä, eli säästyttiin kuralta sillä tavalla. Varsinkin kesällä ne oli ihanan viileät, kun sivut sai avoimeksi.

      Poista
  5. Vauvoille on kyllä myynnissä kaikkea kivaa :) Muistan jonkun kaverin tehneen itse tuollaisen vaunuverhon, oli ostanut suihkuverhoon tarkoitettuja renkaita ja tehnyt koristellun kankaan reunaan napinläpiä, joista renkaat sai läpi ja sitten kiinni kuomun reunoihin. Mulla olis ylimääränen käsilaukun sisään laitettava "organisaattori", missä on monenlaista lokeroa ja sen on helppo siirtää laukusta toisee, jos semmonen sattuis kiinnostaa. Vaikka taidat olla jo ihastunut tuohon hoitolaukkuun :)

    VastaaPoista