torstai 24. tammikuuta 2013

Meidän päivä

Ajattelin kertoilla hieman meidän päivärytmistä, jos teitä lukijoita kiinnostaa tietää miten arki täällä kotosalla sujuu. Tänään torstaina on niin sanotusti "normaali" päivä kun ei ole mitään ylimääräisiä menoja.

Klo 8.30 Poika heräsi, otin viereen syömään. Yöllä olikin jostain syystä herätty nälkään kahden(!) tunnin välein. Äiti olikin aamulla hiukkasen väsynyt... Yleensä heräillään juuri tälleen 8-9 aikoihin.

Jätin pojan meidän sängylle josko nukahtaisi vielä, mutta jätkä olikin jo niin hereillä ettei uni enää maistunut. Siirsin pojan sitteriin, jossa tykkää syömisen jälkeen istua (saa olla pystyasennossa). Jätkä katseli siinä leppoisana ympärilleen sillä aikaa että äiti sai haukattua aamupalaa. Hetken päästä poika halusikin jo juttuseuraa :) Käytiin aamupesulla ja vaihdettiin yöpuvusta päivävaatteisiin. Levitin pojalle leikkimaton, jossa poika köllötteli. Saimme eilen fysioterapeutilta ohjeet houkutella poikaa katselemaan enemmän myös huonommalle puolelleen. Niinpä menin itse lattialle pojan viereen jutellen juuri tältä heikommalta puolelta. Poika ei itse oikeastaan ollenkaan haluaisi kääntää päätä tuolle vasemmalle, mutta hieman avustettuna saattaa jättää pään sille puolelle. 

Klo 9.45 alkoi suu kääntyä mutruun eli siirsin pojan matolta omaan sänkyyn. Tutti suuhun, peittoa päälle ja soittorasia soimaan :) Uni tuli nopsaan, vaikka pari kertaa äidin pitikin käydä laittamassa pudonnut tutti takaisin suuhun. Siinä missä vielä jokin aika sitten poika ei jaksanut olla hereillä aina kuin pienen hetken, on hänellä nyt virtaa seurustella. Väsymys tulee sitten ilmi tietynlaisena kitinäitkuna, jonka olen hiljalleen oppinut tunnistamaan. Tuo toiselta kummitädiltä joululahjaksi saatu soittorasia onkin hyvä juttu tuossa nukuttamisessa: tuntuu että poika on nyt jo yhdistänyt soittorasian musiikin nukkumiseen, eli silmät alkavat nopsaan painua kiinni kun musiikki soi :) Toivottavasti tuo auttaa jatkossakin nukahtamiseen. 

Klo 10.30 Poika ilmoitti, että nyt riitti nämä unoset. Syötiin (taas), minkä jälkeen ryhdyttiin pukemaan ulos lähtöä varten. Kaiken häsläyksen jälkeen startattiin vaunulenkille klo 11.05 :) 

Tulimme ulkoa noin klo 12. Työnsin vaunut suoraan parvekkeelle missä poika jatkoi uniaan. Pari kertaa sai käydä laittamassa tutin takaisin suuhun ja keikuttelemassa vaunuja, jolloin uni onneksi löytyi heti uudestaan. Poika nukkui tyytyväisenä klo 14 asti. Mä ehdin tässä välissä syödä oman lounaan katsellen samalla boxille tallennetun Kurjat Kuppilat USA:n :) Kerkesin myös lukea yhden artikkelin tenttiä varten ja pakata salikamat melkein kokonaan! 

Päiväunilta heräsikin iloinen poika :D Vaihdoimme vaipan (tänään käytössä taas kestot), joka oli ihan pikkuisen vuotanut jostakin, eli body ja housut menivät samalla vaihtoon. Ennen vaatteiden päälle pukemista syötin pojan jälleen ja köllöteltiin vielä sängyssä vieretysten naureskellen. Poika on oikein aurinkoinen luonteeltaan, eli vastaa helposti hymyyn ja juttelee ja höpöttelee iloisesti. Vaatteiden vaihdon jälkeen poika istuskeli ihan hetkisen sitterissä, jotta maito ei tulisi takaisin päin. Olen huomannut, että jos syömisen jälkeen pojan laittaa makuulleen niin alkaa pieni protestointi. Ilmeisesti ruoka pyrkii helpolla takaisin ylöspäin :/ Onneksi yöllä sentään nukahdetaan pinnasänkyyn suht nopeasti. Tosin olen korottanut sängyn pääpuolta, mikä varmasti helpottaa. Pienen sitterikeikuttelun jälkeen siirsin pojan leikkimatolle, jossa yritin taas houkutella kääntämään päätään vasemmalle. Leikkimaton kaaressa roikkuvat lelut eivät kuitenkaan vielä näytä kiinnostavan ihan niin paljoa että pää kääntyisi niitä kohti...

Klo 15 poika alkoi itkeä märkää vaippaansa. Eli eipä se kauaa kestänyt. Noh, vaihdettiin puhdas kestovaippa ja kas kun olin saanut pojalle vaatteet päälle niin jäbä tuuttasi tämänkin vaipan täyteen.... Eli äiti sai taas riisua pojan ja ryhtyä vaipan vaihtoon :P Nostin pojan hetkeksi sitteriin tarkoituksena laittaa vain nopsaan iPod lataukseen illan salitreeniä ajatellen. Poika sitten yllättäen nukahtikin niille sijoilleen :D Siinä torkuttiin hetki ja välillä katseltiin maailmaa äidin sylistä. Mikään vauvasylittely ei tosin enää kelpaa vaan aina pitää olla pystyasennossa ja niin että näkee mitä ympärillä tapahtuu. 

Klo 16.30 iskä tuli töistä kotiin. Karvakorvamme Elmo kaipasi jo lenkkiä, joten vaihdettiin pojalle vaippa (nyt kertis että iskäkin osaa tarvittaessa vaihtaa, mies kun ei niin perusta noista kestoista), ja puettiin poika taas vaunulenkkiä varten :) Iskä ja pojat lähti kävelylle kun mä taas suuntasin kuntosalille. Hankin tosiaan maanantaina 10 kerran kortin tuohon lähisalille, jossa pidetään myös aerobic-tunteja. 

Tämä äitee treenas salilla ja tuli kaupan kautta kotiin noin klo 19.15. Poika oli kuulemma ollut kiltisti, eikä nälkäkään ollut päässyt yllättämään.  Me kerettiin miehen kanssa vielä nopsaan haukata miehen tekemää ruokaakin, ennen kuin poika ilmoitti nälästään noin klo 20. Vaippatsekkauksen ja pään voitelun jälkeen poika menikin nyt klo 21.30 jo omaan sänkyyn köllimään. Uni ei taida ihan vielä tulla, mutta eiköhän se Nukku-Matti kohta löydä kohta tänne meillekin :D 

Pojalla on tosiaan nyt tullut karstaa päähän ja iho on muutenkin aika kuivan näköistä. Aiemmin tällä viikolla laitoin hoitoöljyä päähän ja pipon yöksi, mutta nyt ajattelin kokeilla ihan perusvoidetta. En ole kyllä uskaltanut rapsutella päänahkaa, ja öljyn jäljiltä iho tosin näyttikin paljon paremmaltta. 

Olimme eilen tosiaan fysioterapiassa pojan jalan (syntyessä taittunut mutta nyt korjaantunut) ja pään asennon vuoksi. Tällainen toispuoleisuus on kuulemma tavallista, mutta pienillä vauvoilla sitä seurataan tarkkaan koska luun ovat vielä pehmeitä ja voivat muokkautua "väärin" jos asento on koko ajan huono tai vino. Voin kirjoitella myöhemmin lisää noista tarkoista ohjeista mitä fyssarilta saimme. Nyt kuitenkin painun petiin. Saas nähdä pääsenkö huomenna ollenkaan ylös sängystä, sen verran jalkoja tutisuttaa yhä tuon salitreenin jäljiltä... :P

Taas muuten tuli tällainen kuvaton kirjoitus, mutta jotenkin ei nyt riitä energiaa kuvailla, ja kameran muistikorttikin on jatkuvasti koneessa kiinni kun yritän siirrellä kuvia koneelle. Olen koonnut kansiota, jonka kuvat sitten teetän. Mutta kumman paljon sitä tähänkin mennessä on tullut otettua jo kuvia joten läpikäytävää riittää... Haluaisitteko jatkossa enemmän kuvia tekstien lisäksi/sijaan?

4 kommenttia:

  1. Mitä öljyä oot laittanu pojan päänahkaan? mun vauvalla on myös karstaa, ja meillä on auttanut ceridal-öljy. Ollaan laitettu sitä vauvan päänahkaan noin puoli tuntia ennen kylpyä, ja kylvyn jälkeen harjattu vauvaharjalla.

    En ole vielä ehtinyt blogiisi kunnolla tutustua, mutta meillä taitaa olla aikalailla saman ikäiset vauvat? Meidän vauveli syntyi 7. marraskuuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heip! Kiva kun kommentoit :)
      Meidän poika syntyi 19.11. eli aikas lailla samaan aikaan :D

      Laitoin pojalle tuollaista Natusanin First Touch Baby Oil -hoitöljyä, se pikkuinen näyte tais tulla sairaalasta toisessa niistä "propagandapaketeista" :P Mä en ole uskaltanut harjata, pesin vaan ja pää näyttikin kyllä paremmalta. Mutta katsotaan miten nyt tuo perusvoide tepsii.

      Poista
  2. Olipas ihana postaus! Teillä on selvästikin mukavan leppoisaa vauvaelämää.

    Se äitiyspakkauksen vauvaharja on oikein sopiva siihen karstan poistoon, kun öljy on vaikuttanut jonkin aikaa päässä. Jos vauvalla on paljon tukkaa, kannattaa harjaamisen jälkeen käydä kylvyssä, niin tukka ei jää liian öljyiseksi. Ja sit vauvaöljy on ihana apuväline, jos tykkää vauvahieronnasta. Meillä oli vauva-aikana aina päivittäin pieni yhteinen hierontahetki ja samalla tytön iho sai kosteutta. Molemmat tykättiin siitä. Mä lauloin ja hieroin samalla. Nyt 2,5-vuotiaana tyttö osaa hierontalaulun itse ja laulaa mukana, kun rasvataa ihoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tänä aamuna harjailinkin tuolla vauvaharjalla hiukan pojan päätä, ja se näytti taas ainakin hetkellisesti paremmalta. Mutta tuo kylpy tuntuu olevan yksi ihan suosikkijuttu, toivottavasti mahduttais vauvauintiinkin tässä keväällä vielä :)
      Jorvissa olis ollut tuota vauvahierontaohjausta, mutta vain viikonloppuisin joten me ei sitten päästy osallistumaan siihen. Mutta laulellaan ja kuunnellaan muuten musiikkia. Tosin poika aina jähmettyy kun kuulee jotain musiikkia, eli taitaa siinäkin mielessä olla (epämusikaalisen) isänsä poika! :) Ehkä me koetetaan ensi syksynä päästä johonkin muskariin :P

      Poista