lauantai 16. helmikuuta 2013

Hoitolaukku

Raskausaikana tein aika paljon kaikkia välttämättömiä hankintoja vauvaa varten, mutta hoitolaukku jäi lopulta ostamatta. En oikein tiennyt millaisen laukun lopulta tarvitsisin. Nyt olen nämä vajaat kolme kuukautta käyttänyt aiemmin opiskelulaukuksi itselleni ostamaa Marimekon sähkönsinistä Weekender -laukkua hoitolaukkuna (kuva Weekenderistä mustana täällä). Jokin aikaa sitten kuitenkin hermostuin lopullisesti tuohon laukkuun, se on nimittäin malliltaan kuin pohjaton säkki, ilman mitään kunnollisia pikkutaskuja. Eli kaikki tavarat sitten pyörivät laukun pohjalla miten sattuu, eikä sieltä löydä mitään ellei ensin kippaa sisältöä ulos... Tilasin siis itselleni tällä viikolla ihan oikean hoitolaukun: 


Skip Hop Dash Deluxe, mustana. Halusin laukun joka mieskin kehtaisi tarvittaessa kanniskella, ja jolle voisi värinsä puolesta joskus löytyä muutakin käyttöä.


Laukussa on sisällä kaksi pienempää lokeroa ja yksi isompi, edessä taas vetoketjullinen tasku ja pari pientä luukkutaskua, kuten myös sivuissa. Lisäksi mukana tulee takataskussa irrallinen hoitoalusta. Tuo laukun läppä pysyy kiinni magneetilla, mikä helpottaa avaamista, kun ei tarvitse sähläillä minkään vetoketjujen kanssa jos vauvaa täytyykin esimerkiksi kantaa samaan aikaan. Laukussa on tukevan tuntuinen olkahihna, sekä klipsit joilla laukun saa helposti vaunujen aisaan kiinni. 

Hoitolaukustamme sisältä löytyy kaikenlaista peruskamaa: tietysti vaippoja, harso, puhdistuspyyhkeitä, kertakäyttöisiä vaipanvaihtoalustoja sekä vaihtovaatteet. Pidän mukana myös pientä soittorasiaa ja yhtä lelua, vaikka ainakaan vielä niille ei ole tullut käyttöä. Samoin pojan neuvolakortti on laukussa, onpa ainakin mukana jos jotain sattuu tai kun käydään neuvolassa. Sulloin laukkuun myös pienen vaijerilukon vaunujen lukitsemista varten. Meillä on ihan uudet vaunut, ja tiedän että joskus neuvoloista on vaunuja kadonnut, joten olen yleensä laittanut tuon vaijerin renkaan läpi. Eipä ainakaan joku ihan vaan hetken mielijohteesta nyysi meidän vaunuja :P Lisäksi kuljetan laukussa mukana itseäni varten käsidesiä, laastaria, huulirasvaa, hiuspinnejä, liivinsuojia yms. pientä sälää. Tuo laukku tuntuu ainakin näin yhden käyttökerran perusteella sopivan kokoiselta ja näppärältä :D

Mietin tässä tänään, että mahdanko olla jo luopunut kaikista periaatteistani lasten kasvatuksen suhteen. Meidän jäbä (ikää 3kk), kääntää päätä jo reippaasti kohti telkkaria jos se vaan on päällä... :P



4 kommenttia:

  1. Onpas kätevän oloinen hoitolaukku! Mistä olet laukun ostanut? Paras ystäväni odottaa juuri vauvaa, niin voisin harkita ostavani tuollaisen hänelle babyshower-lahjaksi ;) tai ihan vain vinkata, jos itse etsiskelee hyvää hoitolaukkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tämän Hattentatti -nettikaupasta (www.hattentatti.fi) Näitä on siis monenlaisissa väreissä, mutta mä valitsin tämmöisen neutraalin :) Samaa laukkua myydään kyllä monissa muissakin nettikaupoissa. Tuolla Skip Hop -merkillä on muuten myös ihania lasten reppuja yms. kivaa :D

      Poista
  2. Fiksun näköinen laukku! Itse luovutin aikoinaan, kun en löytänyt kivannäköistä laukkua ja hinnat oli ihan törkeät. En kyllä tajunnut netistä etsiäkään. Meillä oli sit Marimekko käytössä ekat puoli vuotta ja sitten siirryinkin ihan vaan isoon nahkaiseen käsilaukkuun. Mä oon sen verran "Hulda Huoleton", että jotenkin liian organisoitu laukku ei ollut mun juttu. Vielä nykyäänkin töissä mun asiakkaat repeilee, kun näkevät mun täyteen sullotun laukun, josta pursuaa omien tavaroiden lisäksi vaippaa ja sisätossua... Mä olisin siis varmasti tarvinnut tollaisen laukun.

    Ja toi telkkari ei oo viimeinen periaate, jonka joudut syömään. Meillä tyttö oli varmaan 3 kuukautta, kun ekan kerran keksin näyttää teletappeja. Ja se oli tosi suosittu juttu :) Edelleenkin unileluna päivähoidossa on turvallinen Laa Laa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi laukku tuntuu kyllä tosi kätevältä, hyvä juttu että ostin. Enkä haluis tuota Marimekkoa ihan heti tuhria kun oon kumminkin ostanut (tai itseasiassa ostin lahjakortilla) sen opiskeluja varten.

      Mä en haluis että jäbä alkaa vaan tuijottelemaan tuota ruutua, eli täytyy kyllä jatkossa pitää telkkari vaan kiinni :P Mutta tuntuu että nyt jäbää sais koko ajan viihdyttää eli enää ei sitterikään kelpaa vaan pitäis nähdä joka puolelle, toisin sanoen äiti saa kanniskella ympäriinsä... Ehkä poika kohtaa alkaa tarttumaan ite leluihin niin jaksais hiukan viihtyä sitten itsekseen leluineen.

      Poista