lauantai 9. helmikuuta 2013

Palkintolista

Ajattelin kehitellä itselleni jonkinsortin palkintosysteemin, jotta näihin elämäntaparempan tavoitteisiin olisi ehkä helpompi päästä :D Painohan on nyt alimmillaan käynyt luvussa 74,9 (tänään 75,0). Tarkoituksena olisi jatkossa käydä vaa'alla joka aamu ja merkitä luvut tuonne Kalorilaskuriin, jotta siellä voisi sitten seurata painokäyrää. Pitäisi myös ottaa hiukan mittoja, että huomaisi homman etenemisen sitäkin kautta. 

Miehen kanssa juteltiin noista palkinnoista myös ja tässä ne sitten ovat.

Kun vaaka näyttää:

73,5 kg -> aerobic-kengät

72 kg -> uusi tukka

70,5 kg -> kestoripset (sain lahjakortin jouluna, ajattelin sitä käyttää tähän)

69 kg -> uudet treenivaatteet

67,5 kg -> jalkahoito

66 kg -> bikinit kesäksi! :) 

65 kg -> tämän palkinnon keksiikin sitten mies. Sovittiin jostain pienestä yllätyksestä :D

Ajattelin, että tuo 1,5 kg on aina sopiva kilomäärä minkä jälkeen voi palkita itsensä hyvästä työstä. Ihan viime metrien tavoiteväli on vain yksi kilo, sillä tunnetusti ne viimeiset kilot ovat tiukassa :) Kun tuo tavoitepaino alkaa lähestyä niin ajattelin palkita itseäni myös uusilla vaatteilla, sillä enpä ole varmasti yli vuoteen ostanut mitään vaatteita (jos ei lasketa muutamia pakollisia äitiyskolttuja).  Yksi motivaatiota vaativa paikka on vielä tuo viimeisen tentin suorittaminen ja maisteriksi valmistuminen. Hiukan kutkuttaisi mieltä kysyä, josko mies/äiti/mummu palkitsisi mua valmistumisesta vaikka tällä... 

kuva: Guess
Tai tämäkin olis ihana...
kuva: Longchamp
Eli sitten vaan sanoista tekoihin :) Hyvää viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Onko toi palkitsemistyyli toiminut sulla aiemmin? Itsellä toi herättää vähän negatiivisia tuntemuksia, että tarvitsee hommata tavaraa eikä pelkkä hyvä olo, tavoitteeseen pääsyn ilo tai terveys tuo sitä palkintoa. Vähän sama kun lapsille maksetaan hyvistä koenumeroista. Musta se antaa vääristyneen mallin elämään. Mutta tää oli vaan mun mielipide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kyl ainakin osittain toimii tällainen, ja nämähän on kaikki sellaisia juttuja mitä varmasti hankkisin muutenkin (eli esim. nuo aerobic-kengät on ihan pakolliset jos jatkaa tunneilla). Mutta aattelin, että jos ne pitää ensin ikään kuin "ansaita". Eli en mitä tahansa tavaraa hankkiskaan palkinnoksi.... Tietysti se hyvä olo ja kohonnut kunto sekä parempi ulkonäkö on niitä pysyviä palkintoja :) En mäkään tykkää siitä, että lapsille esim. maksetaan koulunumeroista. Mieluummin palkitaan siitä aherruksesta ja parhaansa yrittämisestä ylipäätään, ja selitetään miksi on tärkeää olla ahkera opinnoissa :D

   Poista
 2. Oon vähän samoilla linjoilla edellisen kanssa. Mulla toi ei toimi ensiksikin sen takia, että se ei motivoi pysymään saavutetussa. Uusi laihdutuskuuri ja uudet palkkiot aina uudelleen :) Toisekseen haastaisin mielummin itseni luopumaan turhista hankinnoista. Mutta kuten sanoit, niin tossa oli myös järkeviä ja pakollisia hankintoja ja jos sulla toimii tuo palkitseminen, niin mikäs siinä.

  Toi lapsen palkitseminen onkin mielenkiintoinen aihe. Itse olen ehdottomasti sitä vastaan. Koulu on lapsen työtä ja ylpeys ja hyvä mieli menestyksestä on paras palkkio. Ihan niin kuin kaikessa muussakin elämässä. Huomaan vaan aloittaneeni jo toiselle polulle astumisen, kun lapsi saa pienen palkkion tehtyään kakat pottaan... Hitto vieköön, sitä lipsuu niin helposti periaatteistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä mä tässäkin asiassa toimin väärin. Mä en vaan oikeastaan koskaan ole ostanut itselleni mitään nättiä saati sitten kallista, niin ehkä tässä olis hyvä (teko)syy sitten sortua tuommoisiin turhiin hankintoihin.

   Poista
  2. Ääh, ei kai tässä ollu mistään väärin tai oikein toimimisesta kyse. Mikä kelläkin toimii tai motivoi. Mun tarkoitus oli vaan haastaa sua miettimään niitä tapoja motivoitua. Mähän oon itse oiva esimerkki siitä, että en vieläkään ole keksinyt mitään, mikä motivoisi mua laihduttamaan ta liikkumaan enemmän :) Oon luovuttanut ja teen sen minkä jaksan ja viitsin. Mielessäni aina taputan itseäni olalle, kun jaksan raahautua johonkin liikuntasaliin. Ja ylläpidän utopiaa siitä, että taaperon perässä juokseminen on hyötyliikuntaa parhaimmillaan.

   Poista
  3. No mulla ei tuo hyötyliikunta tunnu auttavan, eikä myöskään se jo sata kertaa kuultu selitys, että "kyllä se imetys sitten laihduttaa"... Eli mulla ei ole varaa syödä mitään herkkuja yhtään, paino kun ei putoa itsestään enkä siinä mielessä ole saanut mitään "ilmaiseksi". Siksi täytyykin keksiä jotain motivoivia palkintoja tms. koska muutenhan mun pää hajoais. Voi se hajota kyllä siltikin, varsinkin jos tästä ei tulekaan mitään.

   Poista
 3. Tärkeintä on varmasti omaksua kokonaan uudet elämäntavat ja ymmärtää, että laihtumisen jälkeen kuurin aikana opitut tavat jatkuvat. Uusien tapojen omaksuminen vie aikaa, ja mun mielestä jos kuuriluonteisella ns. Ulkopuolelta eli tavarapalkinnoista tulevalla motivaatiolla saa rutinoitua uusia tapoja syödä ja liikkua, niin mahtavaa :) Anna mennä vaan! Kaikkia isoja projekteja on hyvä pilkkoa osiin, ja palkat rytmittää projektin hyvin. Moni sanoo, että ylläpito on vaikeampaa kuin laihdutus, ja se onkin asia erikseen. Tavoitepainon saavutuksen jälkeen pitääkin miettiä uudestaan, miten jatketaan. Mulla itsellä palkat ovat toimineet laihdutuksessa, ja ylläpitovaiheeseen täytyy keksiä eri keinot. Mutta ylläpito edellyttää sen laihtumisen ensin :D Käyttötavara on muutenkin käyttötavaraa, hyvä, jos siitä voi saada iloakin lisäksi! Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä opettelen uusia rutiineja, esimerkiksi juuri syömisen suhteen. Se sopivan painon ylläpito onkin sitten eri juttu, ja siihen mennessä on tää arkikin varmaan taas muuttunut niin jatkuvasti pitää kehitellä uusia tapoja "selviytyä". :D Esimerkiksi nyt aloitusvaiheessa toi liikkuminen on todella masentavaa kun ei jaksa ja salin peilistä tuijottaa vastaan vaan kömpelö norsu kamalissa retkuissa, mutta se kun tietää saavansa uudet treenivaatteet ja kunnon kengät kyllä motivoi (katsomaan tunnin aikana lähinnä opea eikä omaa peilikuvaa :P )

   Poista
 4. Moi.

  Mulla ainakin aiemmassa painonpudotuksessa on tuollainen palkintosysteemi toiminut erittäin hyvin <3

  Itselläkin alkaa uusi urakka lähiaikoina. Sain pojan viime torstaina ja yllätys yllätys jokunen raskauskilo on karistettavana. Tosin en aio vielä asiaa stressata :)

  Tsemppiä!!

  t. Yks äippä

  VastaaPoista