lauantai 23. maaliskuuta 2013

Matkarattaat

Olemme ajatelleet hankkia tässä kevään aikana jotkut kätevät matkarattaat. 

Mehän ostimme Emmaljungan Classic Sport -rattaat, joita ei tosin ole otettu käyttöön sillä jäbähän ei osaa vielä istua. Nuo Emmaljungat ovat reilun kokoiset ja raskaammat (varmasti hyvät arkikäytössä lenkeillä), joten matkarattaat saisivat olla mahdollisimman pieneksi taittuvat ja kevyet. Käyttöä tulisi varmasti lähinnä kauppa- ja muilla reissuilla. Automme ei ole kovin iso, eli takakonttiin ei sovi mitkään pitkät rattaat. Tällä hetkellä meillä on ystävältä lainassa Cybexin rattaat, jotka mahtuvat takakonttiin juuri ja juuri kun niitä oikein sovittelee. Mutta vievät sitten tilan kaikelta muulta kun ovat niin hankalan mittaiset. Tarkoituksena olisi, että matkarattaat olisivat sen verran pieneksi taittuvat että mahtuisivat takakonttiin hyvin (kenties jopa koiran kera) ja ne voisi siten aina jättää autoon. 

Kävimme tänään ostamassa matkasängyn mummulan reissuja varten, ja katselimme Lastentarvikkeessa samalla noita matkarattaita. Toivomme siis, että rattaat saisi taitettua "keskeltä", ne saisi myös makuuasentoon ja niissä olisi yhtenäinen työntöaisa.
Meille suositeltiin näitä:

Peg Perego Book Classico

Peg Peregoita meille suositeltiin myös Stockmannilla joskus aiemmin. Kaikissa muissa malleissa taitaa olla sellaiset"ohjaussarvet", joita ei voi työntää yhdellä kädellä, ja joista itse en muutenkaan tykkää yhtään. Nämä myös tuntuivat ainakin istuinosaltaan todella leveiltä. Mahtaako lapsi missään vaiheessa tarvita noin paljon tilaa?

Myyjä esitteli myös näitä Britaxeja:


Britax B-Agile 4

Myös nämä taittuvat näppärästi keskeltä kahtia, eli eivät jää pitkäksi paketiksi kuten monet matkarattaista. Britaxeilla on painoa jotain 8 kiloa, Peg Peregoilla 9kg. Molemmat tuntuivat tuolleen tyhjänä käänneltyinä ihan näppäriltä ja näyttivät helpoilta taittaa ja kasata. Britax-rattaissa myös renkaat sekä työntöaisan saa irti, eli menevät vielä pienempään tilaan. Eturenkaat voi tietysti lukita ja niiden tilalle voi tarvittaessa vaihtaa "talvirenkaat". Jotenkin siis itse kallistuisin näistä kahdesta noihin Britax-merkkisiin, olivat halvemmatkin. Vai mitä mieltä olette? Molemmissa materiaalit tuntuivat laadukkailta, vaikka jotenkin en oikein osaa luottaa italialaiseen (Peg Perego)... Kummatkin näistä myös miellyttävät silmää, vaikka en ehkä itse ostaisi kokonaan mustia rattaita.

Kuulisin kyllä mielelläni lisää kokemuksia/suosituksia hyvistä matkarattaista! 

13 kommenttia:

 1. Meillä Baby joggerin City mini on ollut toimiva juttu, tosin kokemuksia ei tietysti muista ole. Plussaa saavat naurettavan helposta kasaamisesta, siksi alunperin ostettiinkin nuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten noissa Baby joggereissa ovat nuo pyörät toimineet? Ite en oikein vakuutu noista missä on vain yksi rengas edessä, mutta eihän sitä tiedä ennen kuin on kokeillut käytännössä :)

   Poista
 2. Meidän pitäisi myös löytää jostain meille sopivat matkarattaat.. Luultavasti ostetaan käytettynä jotkin ihan perus rattaat mutta pitäisi alkaa katsella vähän kokemuksia erilaisista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille varmaankin toinen mummi ostaa nämä rattaat ja lupasi että voidaan katsoa jotkut just meille sopivat. Tarvitaan sellaiset mitkä oikeasti mahtuu meidän autoon ja olis muutenkin toimivat sekä pitkäikäiset, siksi haluan ihan uudet (vaikka muuten suosinkin kierrätystä lasten tavaroissa!) Sehän se ratkaisee mihin käyttöön niitä aikoo :)

   Poista
 3. Onhan ne kolmipyöräiset aina hiukan nelipyöräisiä epävakaammat, mutta kaupassa käydessä ym. kaupunkikäytössä menee hienosti, mihinkään lenkille en City minien kanssa menisi

  VastaaPoista
 4. Me ollaan päädytty Nurse Four merkkisiin. Vaikuttais olevan hyvä hinta-laatusuhde ja moni kaveri on meille kehunut niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saakohan noita Nurse Four -rattaita mistään muualta kuin tuolta kidster-verkkokaupasta? Haluaisin kuitenkin nähdä vaunut livenä ensin, vaikka sitten tilaisikin ne netin kautta :D

   Poista
  2. Kannattaa mennä katsomaan. Meillä on nyt reilu kk käytössä. Ihan huippurattaat! Kevyet, helppo nostaa autoon. Kasaus ja avaaminen yksinkertaista. 135 asteen lepoasento, iso penkki. Meillä ennestään oli quinny xtrat ja nämä ovat kyll paremmat.

   Poista
 5. Työnpuolesta oon nähnyt monenlaista vaunua ja oman kokemuksen perusteella en suosittele kolmipyöräisiä kenellekään. Ainakaan kaupunkiolosuhteissa, kun on jalkakäytävän ylitystä ja bussissa olemista. Ne ovatkin vähentyneet viimeisen viiden vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin jotenkin pidän niitä kolmipyöräisiä kiikkerinä, eli taidetaan kyllä hommata semmoset nelipyöräiset :)

   Poista
 6. mites britax b-dualit? Myöhemmin jos perhe kasvaa niin niihin saa sisaristuimen :)
  ite oon niitä miettinyt, mikäli perhe tästä vielä laajenee lähivuosina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne näyttää kyllä kans näppäriltä. Meillä tosin ei ole suunnitelmissa lisää perheenlisäystä vähään aikaan.Haluan saada eka kaikki opinnot loppuun ja päästä työelämäänkin vielä ennen Pikku Kakkosta :D

   Poista
  2. Hei! Vastaan nyt tähän, vaikka vastaus tulee taatusti liian myöhässä itse bloggarille, mutta jos joku muu vaikka vielä hyötyisi, kun tämä näköjään osuu ainakin Googlen hakukoneeseen. :) Eli siis, meillä on ollut jos jonkinlaisia rattaita. Babyjoggerit esimerkiksi ovat mielestäni tosi laadukkaat, varsinkin renkaat, jotka kuitenkin ovat rattaiden tärkein osa. Nyt kuitenkin tarvitsin näppärästi kasaantuvat ja kevyet matkarattaat, jotka kuitenkin kulkisivat melkein missä vaan, olisivat jousitetut, ohjattavissa yhdellä kädellä (yhtenäinen työntöaisa, mielellään säädettävä), neljä rengasta (ilman mitään tuplarenkaita) ja mielellään myös säädettävä jalkatuki. Arvatkaa vaan, karsiko tämä noin 95% markkinoilla olevista vaihtoehdoista pois. Melkein ostin jo eräät toiset, mutta sitten törmäsin näihin Peg Peregon Book Classico -rattaisiin, enkä kyllä kadu ostostani. Kuopus viihtyy rattaissa mainiosti juuri siksi, että istumatila on niin reilun kokoinen ja hätätapauksessa myös esikoiseni mahtuu siihen viereen änkeytymään hetkeksi, jos oikein väsyttää. Kooltaan nämä eivät ole ihan pienemmästä päästä myöskään kokoon taitettuna, mutta mutta ehkä juuri kokonsa ansiosta soveltuu myös vähemmän kaupunkimaisiin olosuhteisiin. Nämä eivät ehkä ole välttämättä ahtaita kauppoja rakastavan citymaman valinta, mutta tällaiselle esikaupunkimutsille passaavat loistavasti. Erikoisplussaa tulee isosta tavarakorista, johon saa oikeasti ängettyä kaikki mukaan tarvittavat tavarat. Harmi, että nämä laatumenopelit ovat niin tuntemattomat täällä Suomessa, ovat kuitenkin Euroopassa varsin suositut. :)

   Poista