perjantai 22. maaliskuuta 2013

4kk neuvola

Kipaisimme heti aamusta 4kk neuvolassa. Taas oli jäbälle tullut lisää massaa. Pituutta on nyt 65cm, painoa 7915g ja pipo kokoa 43,5cm. Eli ihan käyrien mukaan mennään. Kerrottiin terveydenhoitajalle meidän ruokailuista, eli kiinteiden ja vellin aloituksesta, ja terkka totesikin sen olevan ihan ok kun jäbä tuntuu lisää ruokaa kaipaavan. Nyt syödään aamupäivisin hiukan sosetta, mutta jatkossa voi kuulemma kokeilla antaa myös iltapäivällä pienemmän satsin lisää ruokaa jos tuntuu että pelkkä maito ei riitä. Tällä hetkellä kuitenkin jatketaan nyt näin. 

Terkkarin mittailujen jälkeen jäbä pääsi lääkärin tutkittavaksi. Lääkärillä tuntui olevan hirveä kiire, eli teki suit sait sukkelaan vaan kaikki tutkimukset. Totesi sitten vaan, että kaikki on ok. Vasta autossa kotimatkalla katsoin neuvolakorttia, ja lääkäri oli siihen kirjoittanut että pojan kiveksetkin olivat hänen mukaansa kunnossa. Mielestäni toinen on kuitenkin edelleen "kateissa" kuten on ollut syntymästä asti... Mutta tuo ei ole suuri juttu, se ehtii vielä löytyä. Vasta joskus kouluun mennessä sitten ryhdytään etsimään missä lienee jos ei siihen mennessä ole laskeutunut piilostaan. 

Päivän unirytmi taisi mennä hiukan sekaisin tuon neuvolan vuoksi, eli jäbä on vedellyt nyt noin reilun tunnin päiväunia vaunukopassa, vaikka yleensä tähän aikaan lähdetään ulos ja vasta ryhdytään unille. Aamupäivän sosekin jäi väliin, mutta kokeillaan sitten iltapäivällä uusia makuja. Ryhdynkin tästä keittelemään perunaa, bataattia ja kukkakaalia pakastusta varten. 

Kaikista vaikeinta tämä päivärytmin muutos taitaa olla koiralle, joka istuu tuossa ihan vieressä ja tuijottaa tiukasti. Elmon sisäinen kello taitaa sanoa että olisi lenkkiaika, mutta kun tuo emäntä tuossa vaan istuu sohvalla... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti