lauantai 27. huhtikuuta 2013

Matkarattaat hankittu!

No niin, tajusimme miehen kanssa että jos haluamme ne matkarattaat reissua varten niin ne pitäisi varmasti käydä ostamassa! Selailin netistä Lastentarvikkeen sivuja ja huomasin, että Espoon liikkeessä on jonkin sortin remonttiale. Aiemmin ollaan käyty vaan Vantaan Variston isossa myymälässä, mutta ajateltiin että mennään nyt katsomaan tuota Espoon myymälää. Ja jos siellä ei ole sopivia rattaita niin ajellaan sitten Vantaalle. Espoon myymälä on kuitenkin myös ihan kohtalaisen kokoinen ja kaikenlaista tavaraa näytti olevan tarjolla.

Mehän kävimme aiemmin hieman katselemassa rattaita (lue lisää täältä) ja parhaana vaihtoehtona oli tuolloin mielessä Britaxin B-Agile 4. Myyjä suositteli myös Peg Peregon Book Classico -rattaita. Kerroimme tänään myyjälle nuo aiemmat suosittelut ja hän esittelikin niitä tarkemmin. Päädyimme sitten melko nopeasti kuitenkin Peg Peregoihin.


Plussana oli rattaiden pituus, eli niihin poika mahtuu vielä isompanakin sekä isommat renkaat kuin Britaxeissa. Rattaat ovat myös leveät, eli mahdollisissa talvikamppeissakaan ei tule ahdasta. Eniten ilostutti kuitenkin Peg Peregoiden jalkaosa, jonka saa sekä suoraksi että alas (toisin kuin Britaxeissa, joissa jalat ovat aina alaspäin eli nukkuminen vaakatasossa ei oikein onnistu) sekä suuri kuomu:Tuo kuomu suojaa varmasti hienosti auringolta sitten toukokuussa Kreikan reissulla. Jäbähän jää kokonaan tuonne kuomun alle kun on niin pieni vielä :) Näiden kuvien väri on hieman vääristynyt, eli oikeasti rattaiden väri on enemmän petrooli kuin tuollainen sininen. 

Tässä näette jotakin leveydestä, eli kyllä sinne menee pullukampikin poika :)


Halusimme ehdottomasti rattaat jotka taittuvat keskeltä, jotta ne mahtuvat hyvin autoomme. Meillähän on ihan ok kokoinen auto, mutta myös iso koira, joten reissuun lähdettäessä rattaiden olisi hyvä mahtua suht pieneen tilaan. Peg Peregot taitettuna: 


Rattaat menevät vielä pienempään kasaan kun taittelee hieman paremmin ja pistää klipsit kiinni :) Takapyörät saa myös irti. Ostimme samalla hyttyssuojan, sadesuojan sekä suojapussin lentokonekuljetusta varten. Anoppi on luvannut maksaa nämä rattaat jäbälle 6kk lahjaksi, ja mies lähtikin nyt saman tien käymään kotosallaan kuitin kanssa :D Päästiin kyllä mielestäni ihan suhteellisen halvalla, rattaista jäi -10% alennuksen jälkeen maksettavaa 314 euroa. Ihan kelpo hinta, jos nämä nyt osoittautuvat kestäviksi ja muuten laadukkaiksi. Paljoa tuota enempää en olisi kyllä raaskinutkaan maksaa (tai maksattaa anopilla). 

Nyt sitten vaan odotellaan lomaa! Vielä en ole uskaltautunut laittamaan poikaa rattaisiin kun on ikää alle 6 kk. Tosin vaunukoppaan ei jäbä enää kauaa mahdukaan niin kyllä sitä kait pitää ryhtyä kaivelemaan ratasosaa kellarista... :D

2 kommenttia:

  1. Näyttää oikein hyvältä! Aika arvokkaitahan nuo matkikset ovat, mutta uskoisin, että noilla on käyttöä. Kesällä varmaan pitäydytte pelkästään noissa. Näin kävi meille matkisten kanssa. Sitten kovassa käytössä näkee myös laadukkuuden. Saako noissa selkänojan miten alas? Noista Peg Peregoista oon kyllä kuullut paljon hyvää palautetta. Me ei vaan raaskittu niitä ostaa aikoinaan, kun yhdistelmät oli jo tulleet maksamaan niin paljon. Postaappa noista sitten vaikka vuoden jälkeen, niin uudet äidit saa sitten todenmukaista, kokemusperäistä tietoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo katsotaan josko mies laittaa nämä sitten jossain vaiheessa autoon säilöön että ovat siellä aina odottamassa kauppareissuja yms. Mehän nyt ei kauheasti jäbän kanssa kahdestaan liikuta kaupungilla tms. Selkänojan saa melkein vaakatasoon asti, eli päiväunet rattaissa onnistunevat varmasti. Halusinkin tuollaiset missä selkänojan saa tarpeeksi alas. Toivottavasti ovat kestävät! Mä vähän epäilin italialaista laatua, mutta eipä näitä kai ostettaisi niin paljon jos olisivat huonoa laatua? Kirjoittelen myöhemmin sitten käyttökokemuksista :)

      Poista