perjantai 12. huhtikuuta 2013

Niin se vaan heittelee

Vaakalukema meinaan. Eilen 72,4kg (ylipaino), tänään 70,4kg. Eli kaksi kiloa vähemmän, ohhoh... No seuraava tavoite kumminkin saavoitettu, jes! Nyt voin siis soitella kauneushoitolaan :) 

Olin ensin ajatellut hankkia itselleni kestoripset, nyt kun ei kauheasti kerkeä/muista/viitsi mitään ripsaria laitella. Katselin tarkemmin tietoja niistä, niin totesin etten taida sittenkään laitattaa sellaisia. Ne kun vaatisivat huoltoa 3-4 viikon välein ja tällä hetkellä ei ole varaa tai aikaa noin tiuhaan huoltoon. Menenkin siis kasvohoitoon sekä varmaankin käsihoitoon. Tuon saamani lahjakortin summa on niin suuri että pääsen varmasti molempiin, jee!

Karkkilakkokin on pitänyt. Tänään tosin tehtiini pannukakkua illan Voice of Finland -herkuksi. Pitäähän sitä jotain hyvää syödä kun katsoo tuommoista viihdettä... :P Harmikseni varvas on edelleen kipeänä, eli liikunta on tällä viikolla ollut vain lyhykäisiä vaunulenkkejä :/ Soitin tänään ajan lääkärille, mutta terveysasemalleni on tulossa muutoksia enkä saanut vielä aikaa. Hoitaja kuulemma palaa asiaan parin viikon sisällä, saas nähdä...

Jäbä on muutamana viime yönä heräillyt aika monta kertaa, ja nukkunut muutenkin katkonaisesti. Mutta rauhoittui kuitenkin kerran viime yönä myös silittelyllä eikä siis tarvinnut joka kerta nostaa viereen syömään. En tiedä olisiko jotain hampaiden alkuja jo tulossa, pitänee yrittää kurkkia suuhun. Jätimme illan vellin pois kun jäbä on nyt saanut sosetta kaksi kertaa päivässä. Viikon päästä jäbä onkin jo 5kk, jolloin sopii aloitella puuron syönti. Ehkä se auttaa noihin yöuniin taas. Millä puurolla mahtaisi olla parasta aloitella? Olen jotenkin ymmärtänyt, että esimerkiksi kaura voi saada vatsan aika sekaisin...? 

Nyt kerään vielä voimia koiran iltalenkkiä varten ja sitten kaatunen sänkyyn toivoen jäbän nukkuvan kunnolla... Jos jotain elämästäni tällä hetkellä uupuu niin hyvät yöunet :)

7 kommenttia:

 1. Me aloitettiin riisihiutalepuurolla ja sitten vuorossa oli kaurapuuro. Kummastakaan ei mtn vatsavaivoja tullut täällä; tyttö kyl oli jo n. puolivuotias, kun sai ekaa kertaa puuroa.

  Nyt tänään huviksi annettiin kaupasta ostettua onni-puolukkapuuroa (vaikka nyt vähän oonkin semmosia vastaan..) ja se menikin tosi hyvin alas. :D Noh, huomenna taas kokeillaan kotipuuroja, vaikkei tyttö oo niistä kauhean innostunut ollut (paitsi ensimmäisellä maistatuskerralla meni hyvin), jos ei sitten hedelmäsosetta oo joukossa paljon enemmän kuin ite puuroa. Mutta kaipa vaatii vaan enemmän maistatuskertoja kuin tuommoinen kaupan makeampi puuro. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein ymmärrä noita kaupan valmispuuroja, eikö ihmiset osaa tehä puuroa vauvalle niistä tavallisista hiutaleista? Eikös ne ole paljon kalliimpiakin. Mutta ne on varmasti käteviä matkoilla jne. Itse ajattelen, että en haluais lapsen oppivan syömään aina jotakin "teollista" ruokaa eli ns. eineksiä. Jos lapsi ymmärtäisi alusta asti että ruoka valmistetaan kotona (ainakin osittain) eikä niin että työnnetään vaan joku valmis paketti mikroon ja sitten kaikki syö omaa juttuaan niistä muoviastioista. Tämä nyt siis ei ollut kritiikkiä sua kohtaan miraana :) Jossain muuten taidettiin sanoa että lapsi vaatii 20 maistatuskertaa ennen kuin tottuu uuteen makuun eli pitää vaan treenata kaikkia uusia juttuja :D

   Poista
  2. Joo en mäkään ymmärrä säännöllistä käyttöä, kun tosiaan puuro on niin helppoa itekin tehdä ja tosiaan yli euron tais tommonen yks purkki maksaa o_O. Matkoilla ym. toki kätevämpiä.
   (Jotkut vauvat kuulemma ei suostu pienien kokkareiden takia syömään perushiutaleista tehtyjä puuroja, mutta voihan niitä tehosekoittimella pistää pienemmäks, niin saa hienompaa...)

   Nyt eilen tyttö taas söikin nätisti kotikaurapuuroa hedelmäsoseella. :D No, eihän meille aikuisillekaan joka päivä kaikki maistu samalla tavalla. ;)

   Poista
 2. Mekin aloitettiin riisipuurolla, sellaisella vauvojen jauheriisipuurolla (Hipp) ja hyvin tuntui maha kestävän. Tosin meidän neiti tuntuu olevan melkoinen rautamaha, aika harvat ruoka-aineet saa aikaan vatsanväänteitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kokeillaan tuota riisipuuroa aluksi :) Ei meilläkään ole pojalle tullut mitään suurta, yksi hedelmäsose (taisi olla jokin banaani-appelsiini-omena -sekoitus mitä mies oli ostanut) taisi aiheuttaa hiukan punaisia kohtia naamaan mutta ei jäbä niistä tuntunut välittävän :D

   Poista
 3. Meillä on myös 5 kk ikäinen neiti ja olin kovasti pohdiskellut, miten jatkaa soseiden maistelua, kun nyt ollaan syöty yksi kasvissose ja yksi hedelmäsose päivässä. Määrät ovat olleet edelleen todella pieniä, ehkä kaksi ruokalusikkaa kasviksia ja yksi ruokalusikka hedelmää päivässä. Kyselin juuri näiden puurojen ja lihojen aloituksesta neuvolassa. Me saatiin neuvoksi, että kannattaisi ensi aloitella lihoja ja vasta sen jälkeen viljoja. Ja aluksi puurotkin pitäisi maistella aamulla eikä yötä vasten. Neiti tosin kasvaa niin hyvin pääasiassa rintamaidolla, että emme pidä mitään kiirettä kummankaan aloituksen kanssa. Mutta vinkiksi saatiin myös, että jos neiti alkaa osoittamaan merkkejä, että esim. iltaisin on nälkäinen tai yöt muuttuvat katkonaisemmiksi niin ennen kuin aloittaa lihoja tai viljoja, voi ottaa kolmannen ruokailukerran päivään. No neiti alkoi heräilemään yhden heräämisen sijaan toisen kerran ja syö nyt kovin lyhyellä välillä, joten kokeilin nyt antaa toisen kasvissosesatsin neidille. Saa katsoa vaikuttaako yöuniin - toivottavasti palattaisiin tähän yhden syötön taktiikkaan takaisin..=) Mutta nämä syömisasiat taitavat olla aika mystisiä juttuja ja jokaisella on omat mielipiteensä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aloiteltiin nuo soseet kun jäbä alkoi tosiaan öisinkin heräillä noin kahden tunnin välein. Nyt kun saa sosetta kaksi kertaa päivässä, heräilee (yleensä) 1-2 kertaa. Mutta ei nuo soseetkaan mitään pitkään kestävää muutosta ole yöuniin tuoneet. Ja eikös ne hampaatkin kohta ala sieltä puskea niin taas menee yöunet miten menee :) Taidetaan tehä niin että aamupäivän kasvissoseen sijaan annetaankin puuroa, sitten iltapäivällä yksi soseannos ja illalla yksi. Ja jos puurosta ei tule mitään niin siirretään puuro iltaan :D
   Kaikilla on tosiaan omat tapansa, ja niinhän se pitää ollakin. Mun isä on syntyessään ollut reilusti yli 5 kiloinen, joten on tarvinnut lisäruokaa paljon ennen puolta vuotta. Joku pienempi, sopivaa tahtia kasvava tyttönen taas voi pärjätä täysimetyksellä koko 6kk. Mun mielestä neuvolasta tulee saada hyviä neuvoja, mutta ei mitään ehdottomia määräyksiä (paitsi jos vauvan terveys on vaarassa). Meillä on onneksi mukava neuvolan täti, joka neuvoo kun kysyy mutta ei tuputa mitään "oikeita" käsityksiä asioista :D

   Poista