maanantai 20. toukokuuta 2013

Juhlahumu takana

Eiliset pikkupippalot menivät kivasti. Kutsuimme siis lähimmät sukulaiset sekä pojan kummit kahvittelemaan mun maisterin papereiden sekä pojan 6kk-synttäreiden kunniaksi :)

Mä olin (ja olen edelleen) aika kaameassa flunssassa ja kuumeessa, eli siivoaminen ja ruokien valmistelu oli aikamoisen väsyttävää puuhaa. Saatiin silti kaikki valmiiksi. Äitini, mummuni ja yksi ystäväni tulivat meille eilen pari tuntia etukäteen ja auttoivat vielä ruokien esillelaitossa ja muussa järjestelyssä :) 

Kerrankin muistin napata kuvan ruokapöydästä: 



Tarjosimme siis alkuun lasit skumppaa. Sitten Väinämöisen palttoonnappeja, joiden päälle väkerrettiin mozzarellaa, pestoa, aurinkokuivattua tomaattia ja tuoretta basilikaa. Äitini teki lohileipäpaloja, eli pohjana oli tummasta leivästä tehty seos, jonka päälle tehtiin lohesta ja mausteista täyte (koristeena sitruunaa ja tilliä). En tiedä mitä noissa leipäsissä tarkemmin ottaen oli. Mutta hyvältä maistuivat! 

Sitten väkersin rapukurkkukuppeja (ohje Kanelibasilikalta täältä). Mies tosin ei löytänyt kaupasta jokirapuja eli toi katkarapuja, eikä wasabitahnaa niin korvasin sen tabascolla. Tein täytteestä ensin aikas tulista, mutta lopulta eivät maistuneet oikeastaan yhtään tulisilta! Eli kurkku leikkasi sitä tabascon potkua kyllä todella tehokkaasti. Ja eiväthän katkaravutkaan oikeasti maistu itsessään oikein miltään. Kurkkujen vieressä näkyvät pororieskarullat. Tai siis eihän ne rullia ole kun mies osti suorakaiteen sijaan pyöreitä rieskoja :D Täytteenä on poron kylmäpaistia ja piparjuurituorejuustoa. Leikkelin rieskat kuuteen osaan ja rullailin tuollaisia pieniä suupaloja, jotka kiinnitin cocktail-tikulla ja laitoin päälle palan kirsikkatomaattia. 

Pöytää rumentamassa ovat mun surkuhupaisat kinkkuhyrrät. Niiden piti olla varma nakki, mutta lauantai-iltana niitä paistellessa taisin olla jossain kuumehouruissa. Laitoin kierteet muffinivuokiin, jotta pysyvät kasassa. Paistaessa niitä epäilin vahvasti ovatko ollenkaan kypsiä, mutta kun näyttivät pohjasta jo niin tummilta. No siinä sitten arvoin mitä tehdä, ja näyttivätkin niin hirveiltä. Noh, kyllä niistä syötäviä tuli, pistin persiljaa päälle koristeeksi että näyttivät edes hiukan kauniimmilta... 

Toinen mummuni teki pöytään makeaksi Brita-kakkua sekä kuorrutettua kuivakakkua, toinen mummu taas toi tekemiään lusikkaleipiä. Ihanaa kun sai näin apuja, en mä olis enää pystynyt leipomaan kaiken tämän lisäksi :) 

Meitähän tietysti myös lahjottiin paljon. Poika sai kivoja leluja ja vaatteita, kengät sekä vihreän Baby Setin Tripp Trapp -tuoliinsa. Mummulta tulleesta paketista paljastui myös sellainen supertrendikäs, värikäs viiri, jonka voi sitten ripustaa oman huoneen seinälle. Jäbä sai myös toivotun nokkamukin, sekä rahaa säästöön laitettavaksi :) Mun paketeista paljastui ihana virkkausta käsittelevä kirja (voin postailla siitä joskus tarkemmin jos jotakuta kiinnostaa), kaunis kultainen kaulakoru sekä hopeinen sydänkaulakoru, Villeroy & Bochin todella nätti lautanen, lahjakortteja niin askartelukauppaan kuin Stockmannillekin. Ja tietysti kuorista paljastui myös rahaa, jonka ajattelin ainakin toistaiseksi pistää säästöön :D Sain lisäksi paljon kukkia ja yhden huonekasvinkin :D

Kaiken kaikkiaan oli leppoisa ja mukava päivä. Ainoa harmi oli ja on yhä tämä kipeä olo. Tänään on taas vauvauintipäivä, mutta mies mennee nyt yksin altaaseen ja mä katselen vaan reunalta. Tällä viikolla olisi muutenkin hirveästi ohjelmaa. Huomiseksi saatu aika ortopedille pitänee peruuttaa ja yritän myös siirtää sen toiseen paikkaan. Tuo huominen aika on aivan toisella puolella pääkaupunkiseutua olevassa sairaalassa aamun ruuhka-aikaan, eikä kyllä huvita lähteä jäbän kanssa yli tunnin reissulle julkisilla, vieläpä tälleen kipeänä. Tällä viikolla on myös tutun porukan mammatapaaminen sekä neuvola, eli puuhaa riitää :D

Hyvää maanantaita! :) 

1 kommentti:

  1. Ihanat tarjoilut, ihan tuli vesi kielelle :)

    Onnea maisterin papereista ja jäbälle puolivuotis-onnittelut!!

    VastaaPoista