torstai 4. elokuuta 2011

Arkiliikuntaa

Oma kompastuskiveni on liikunta ihan tavallisena arkena. Koiraahan tulee toki ulkoilutettua, mutta sehän ei ole mitään hikiliikuntaa. Tiistaina, keskiviikkona ja tänään torstaina olenkin sitten huhkinut kunnolla. Pyöräilin täällä kesätyöpaikkakunnallani töihin (paremman kulkuneuvon puutteessa). Totesin, että kulku välineillä pyörä + bussi + bussi on todella turhauttavaa (ja maksaa), joten päätin polkaista koko matkan. Eli noin 15km suunta! Mukavastihan tuo työmatka on mennyt, ipodista vaan NRJ:n aamupojat kuulumaan :) Vaikka nyt onkin persus pyöräilystä kipeenä...


Kalorilaskuri kertoo, että 80kg painoinen kuluttaisi tunnin pyöräilyssä 480 kaloria. Eli kun joka päivään sisältyy 2 x 60 min polkemista on tuo lopputulema jo aika mukava :) En tosin paina 80 kiloa, mutta eiköhän sitä 15 kg kevyempikin kuluta tuolla matkalla ainakin sen 400 kaloria? Huomenna teen onneksi (opiskelu)hommia ihan vaan täällä kämpillä, eli kroppa saa hiukan lepoa tähän väliin... 

Mutta nyt voin siis hyvällä omallatunnolla laittaa pizzan uuniin paistumaan... :P

3 kommenttia:

 1. 15 km kuulostaisi ihan houkuttelevalta työmatkalta! Itselläni on melkein 30 ja se on ehdottomasti liikaa.

  VastaaPoista
 2. Mä pyöräilin epäsäännöllisesti väliä Kallio-Malmi pitkin Vantaanjoen vartta ennen raskautta ja lasta. Tykkäsin tosi paljon, mutta se aina rassas, kun piti herätä aikaisemmin kuin jos olis menny julkisilla. Mutta erityisen ihanaa oli haistella aamuista luontoa.

  Mun matka oli n. 12 km ja se tuntui aika sopivalta. Paljoa pidempää matkaa en olis viitsinyt polkea, kun työpaikalla piti tyytyä vaan lavuaaripesuun. Mutta hieno homma ja ei muuta kun tavaksi myös kotonakin! Pääkaupunkiseudulla on vielä mainio palvelu Reittioppaan sivulla. Sieltä kun painaa pyöräily ja kävely, niin kartta etsii parhaimman pyöräilyreitin.

  VastaaPoista
 3. Joo syksystä alkaen suuntaan taas kotoa Pasilaan niin sitä matkaa en varmasti jaksa ryhtyä polkemaan... Mutta syksyllä alkaa taas tanssi (JEE!) Ja mies on luvannut aikamoisen palkinnon jos on jouluun mennessä kilot tippunut ja iso G tehty... :)

  VastaaPoista