sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Muumipapan urotyötAjattelin jatkossa kirjoittaa tänne blogimaailmaan myös hyvistä kirjoista, joita olen lukenut.


Eilen aamulla luin loppuun Tove Janssonin Muumipapan urotyöt. Olen joskus (lapsena? nuorena?) saanut lahjaksi koko tuon muumikirjojen setin, yhteensä 8 kirjaa. Sarjasta löytyvät kaikki nämä perinteiset, esim. Muumipappa ja meri, Muumipeikko ja pyrstötähti jne.
Muumeistahan tulee ensin mieleen lasten piirretyt, joita muistan itsekin lapsuudessani katsoneen telkkarista. Mutta nehän ovat japanilaisten luomia hahmoja Tove Janssonin tarinoiden ja kuvien pohjalta. Muumikirjat tuntuvat mukavalta ja rennolta iltalukemiselta, ja paljastavat kaikkea uutta muumeista mitä kaunistelluissa piirretyissä on jätetty kertomatta. Enpä esimerkiksi tiennyt että muumipappa oli orpo joka sitten karkasi lastenkodista, koska hoitajana ollut hemulitäti oli niin ilkeä... Muumitarinat tuntuvat siis hieman isommille lapsille tarkoitetuksi lukemiseksi. Olen myös miettinut, pitäisikö lukea muumikirjoja niiden alkuperäiskielellä eli ruotsiksi? Tarinat ovat kuitenkin rakenteeltaan tuttuja, joten sanakirjaa tuskin tarvitsisi sängyn viereen :) 


En lähde tässä erittelemään tuon kirjan tarinaa, mutta kerron vaan että seuraava kirja on jo aloitettu :) Kannoin kirjastosta jokin aikaa sitten myös tietokirjallisuutta. Jostain syystä olen luonteeltani tällainen tutkija: on todella mielenkiintoista lukea yleistä tietokirjallisuutta ihan vain omaksi huviksi! En myöskään voi olla seuraamatta uutisia ja ajankohtaisohjelmia telkkarista. Aiemmin luulin, että kaikki ihmiset ovat yleisesti ottaen kiinnostuneita esimerkiksi uutisista ja yleensäkin yleissivistämään itseään. Mutta ajan myötä olen huomannut, että ehkäpä meidän perheessä ollaan oltu (ainakin jossain määrin) poikkeuksellisia tämän suhteen. Kiinnostukseni vähän kaikkea maailmaa kohtaan olen todennäköisesti perinyt isältäni, joka on innokas ristikoiden ratkoja ja tietovisailija. Hän myös lukee ihan hirvittävän paljon, muun muassa elämäkertoja ja siten myös tietää paljon paljosta. Muistankin, että pienenä saattoi aina luottaa siihen että iskä kyllä tietää :) Olen kiitollinen siitä, että perheessämme on aina arvostettu yleissivistystä. Se on auttanut paljon esimerkiksi koulunkäynnissä, kun on ollut luonnollista opiskella vähän kaikkea. 


Tänä(kin) viikonloppuna käytän kuitenkin energiani lähinnä opiskelutehtävien ja graduni tekoon, jippi jee...  :P

1 kommentti:

  1. Olisiko muumikirjasi myynnissä? nimimerkki: nuorena lukenut koulussa muumeja.

    VastaaPoista