torstai 11. lokakuuta 2012

35+0 ja vierailu Jorviin

Eilen tulikin täyteen jo/vasta 35 viikkoa. Äitiysloman kaksi ekaa päivää ovat olleet aikamoista ravaamista ja hulinaa sinne tänne, ja nyt odotankin tätä loppuviikkoa jolloin voin vaan rauhassa löhötä kotona ja lukea tenttikirjaa. Katsotaan saanko luettua edes paria kirjaa ensi viikon perjantaiksi, mutta taidan silti mennä kokeilemaan josko siellä tentissä osaisi jotain sepustaa :)

Eilen suuntasimme miehen kanssa Jorviin synnytys- ja lapsivuodeosastolle tutustumaan. Oli todella hyvä kyllä nähdä kaikki paikat ja kuulla kätilön esittelyä heidän toimintatavoistaan! Saimme siis kurkkia kaikkiin paikkohin, niin vastaanottohuoneeseen, synnytyssaliin ja ammehuoneeseenkin. Jorvissa on siis yksi ammehuone, jota voi myös sen vapaana ollessa käyttää ja on sinne kuulemma joskus synnytettykin. Kätilö kertoi meille vielä erikseen sitten synnytyksen kulusta ja kivunlievityksestä ja muista tärkeimmistä jutuista. Huomasi kyllä, että moni muukin oli miettinyt samansuuntaisia juttuja kuin meikäläinen :) Lapsivuodeosastolla pääsimme myös katsomaan sekä perhehuonetta että yhteishuonetta. Itse aiomme pyytää perhehuonetta, mutta selväähän on ettei sitä aina saa. Jotenkin olin ajatellut, että Jorvi on niin valtava laitos että niitä synnytyssaleja muita huoneita on varmaan  kymmeniä, mutta todellisuudessa saleja taitaa olla vain kuusi... Ja perhehuoneita kymmenen. Mutta näissä ensisynnyttäjät menevät jonossa edelle :D Tällä hetkellä olen ihan levollisella ja rauhallisella mielellä synnytyksen suhteen. Tuntuu, että jotenkin ennen raskautta olin varmaankin paljon epäluuloisempi ja pelokkaampi, nyt taas ajattelen että siitä varmasti selviää ja otetaan vastaan se mitä tuleman pitää :D Ajattelin kyllä silti täyttää tuollaisen ajatuksia tulevasta synnytyksestä -lappusen valmiiksi, johon voi laittaa toiveita ja odotuksia synnytyksestä ja sairaalassaolosta. Ei siinä hetkessä sitten kuitenkaan muista sanoa kaikkea niin hyvä laittaa rauhassa asioita paperille...

Mahakin tuntuu jo ihan jättikokoiselta ja liikkuminen on aikas kömpelöä, vaikka mies kyllä totesi että ei se kasvu niin huimaa ole kuin esimerkiksi kesällä. Kaikenlaista pientä kremppaa on kuitenkin tullut, ja se ärsyttää aivan mielettömästi :/ Olen tottunut puuhaamaan kotona ollessanikin kaikkea pientä, mutta nyt esimerkiksi lonkat ovat olleet niin kipeät että herään aamuviideltä saamatta enää uudestaan unta... No onneksi päivällä voi jatkossa ottaa pienet päiväunet! :DOlin eilen illalla koiran kanssa tottisporukkamme kanssa treenailemassa, ja huomasin kyllä jo kuinka hidasta ja kankeaa tuo liikkuminen on! Varsinkin kun meidän koiraa pitäisi jaksaa innostaa ja motivoida juuri riehumalla ja leikkimällä... Elmo tuntui aika hämmentyneeltä ja vähän varovaiseltakin: en tiedä varooko jotenkin mua vai ihmettelikö vaan mun lyllerrystä ;P Lupasin vielä maksimissaan parina keskiviikkona ilmestyä treeneihin, mutta oman jaksamisen mukaan tietysti. En nyt kumminkaan usko että tää pieni täältä vielä hetkeen on tulossa.

Tänään suuntaamme miehen kanssa (taas) Ikeaan, tällä kertaa hakemaan loppuja vauvakamoja. Ostoslistalla on vielä kaikenlaista pientä sälää, mutta oikeastaan kaikki muu onkin hankittu :) Hoitolaukku pitäisi vielä löytää mutta sen kyllä ehtii vaikka sitten vauvan kanssakin ostaa. Rintapumppu on toinen isompi hankinta (ajattelin ostaa varmuuden vuoksi, ja mieskin on ilmoittanut haluavansa osallistua vauvan ruokintaan :P ), ja ne näyttävätkin olevan juuri alessa Cittarissa, joten sinne pitänee vielä suunnata joku päivä shoppailemaan :) Muuten pitäisikin sitten vaan järjestellä ja siivoilla tätä kämppää, jotta kaikki vauvan tavarat olisivat sitten edes jotenkin loogisesti järjestyksessä ja löydettävissä :D

4 kommenttia:

 1. Hei! Kiva kun kirjoittelit tuosta Jorvin käynnistä. Mekin suunnataan sinne synnyttämään (LA 2/2013) ja nuo perhehuoneiden ja synnytyssalien määrä kiinnosti.

  Tsemppiä tenttiin ja mukavaa odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ensi keväänä (en tiedä missä aikataulussa) Jorvin synnytyssalien ja lapsivuodeosaston huoneiden määrä ilmeisesti vielä kasvaa kun Naistenklinikka (vai oliko se Kätilöopisto?) menee remonttiin. Mutta aika hiljaista tuolla osastolla oli nytkin, ei siellä vauvoja tai äitejä näkynyt :) Sulkuja on kuulemma joka kuukausi, mutta ei mitenkään kovaa ruuhkaa kumminkaan.

   Poista
 2. Voi kun sun masu on alhaalla! Oon niin kade :D Mulla viikkoja 2 enemmän ja aina vain tää on yhtä ylhäällä kuin aikaisemmin vaikka vauva on jo täysin laskeutunut! Mulla siis tukalat olot sekä ala- että yläpäässä :D Tsemiä vaivoihin, I feel your pain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkka epäili, että vauva olis kyllä jo laskeutumassa kun pää tuntui niin alhaalla. Vielä ei kyllä tunnu mitään sen enempää tuolla alapäässä... Mutta tuntuu kyllä että hengittäminen olis hiukan helpompaa kuin vielä muutama viikko sitten :) Mutta ensi viikolla lääkäriin niin katsotaan mitä siellä sanotaan. Tsemppiä sullekin, toivottavasti ei tarvitse enää kauaa odotella! :D

   Poista