keskiviikko 19. joulukuuta 2012

1 kk

Jotenkin päivät vain kuluvat enkä (muka) ehdi päivitellä kuulumisia tänne blogimaailmaan :P 

Alamme pojan kanssa hiljalleen löytämään jotain ryhtiä ja rytmiä tähän arkeen. Ja onhan tänään pikkumiehellä ikää jo 1 kuukausi! :D Poika on selvästi kasvanut, on tullut jo pulleutta poskiin ja kunnon kaksoisleukakin. Muutaman pienen vaatteen olen myös laittanut jo sivuun kun ei enää mahdu päälle... Huomenna menemme neuvolaan, joten silloin selviää kuinka paljoa kasvua on tullut.

Suuntasimme tänään ensimmäistä kertaa bussilla julkiselle paikalle asioimaan. Selvittelin kasteasioita, ja piipahdimme kirkkoherranvirastossa hakemassa kaste- ja kummitodistukset. Kastepappina toimii ystäväni, joka on työssä eri seurakunnassa eli hain nyt kotiseurakunnastani todistukset. Saamme kuulemma myös päättää liitetäänkö poika suomenkieliseen vai ruotsinkieliseen seurakuntaan. Äidinkieleksi pojalle tulee ruotsi ja käynee koulunsa ym ruotsiksi, joten eiköhän me valita seurakuntakin sen mukaan. Voihan sitä silti osallistua suomenkielisen seurakunnan kerhoihin tms. :)

Vaunuilimme saman tien läheiseen kauppakeskukseen ostamaan miehelle joululahjaa. Onpa muuten vaikeaa keksiä lahjaa miehelle, jolla on jo kaikkea (ja niistä elektroniikka-/tekniikkajutuista mä taas en tajua mitään). Yritin kyllä miehellekin sanoa, että en mä nyt oikeasti tarvitse mitään hienoja lahjoja, mulla on myös jo kaikkea. Ehkä jotain naisellisia hemmottelujuttuja voisin todella tarvita (!)

Jouluaaton vietämme tässä lähellä anoppilassa, ja lähdemme sitten joulupäivänä autoilemaan 150 km päähän maalle mun vanhempieni luokse. Saas nähdä miten saamme autoon ahdettua kaiken sen kaman mitä tarvitaan... Mun vanhempien luona on kuitenkin myös (iso)mummoja ja (iso)pappoja myös hoitamassa poikaa, eli katsotaan viettääkö poika enemmän aikaa sukulaisten kuin vanhempiensa sylissä :P Mutta mikäs siinä, saadaan me äiti ja isä hiukan "taukoa", ja saavat sukulaiset sitten sylitellä poikaa :) 

Nyt poika huutelee nälkäänsä eli tämä äitee linnoittautuu taas sohvalle Simpsonien ja imetyksen pariin... :P

3 kommenttia:

  1. Ai vanhemmat "päättää" äidinkielen? En oo ikinä tullut ajatelleeksi :D Mitä jos oppiikin paremmin sen toisen kotikielen? :D

    VastaaPoista
  2. No ei kai vauvakaan voi vielä päättää kumpi on sitten se virallinen äidinkieli :P En tiedä miten sitten jos oltais miehen kans molemmat suomenkielisiä, ei kai silloin voi valita mitään muuta kieltä lapselle? Ja srk:n saa kans valita, mä jotenkin ajattelin että jos merkitsee äidinkieleksi ruotsin niin liittyy automaattisesti myös ruotsinkieliseen srk:an. Toivottavasti meidän poika oppis molemmat kielet yhtä hyvin, mutta varmasti on sanoja ja aiheita, joista pystyy keskustelemaan paremmin toisella kielellä (riippuen kummalla se sanasto on opittu).

    VastaaPoista