keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

4kk: vauvaryhmä ja muuta arkea

Jäbä täytti eilen jo 4 kuukautta! Näin se aika vaan menee hujauksessa :)

Uusi "mammaystäväni" houkutteli minut mukaansa tässä lähellä pidettävään vauvaryhmään. En ole tätä ennen vielä käynyt missään ryhmissä, sillä päivät tuntuvat kuluvan hurjaa vauhtia ihan vaan kotosallakin. Ryhmässä oli ihan mukavaa, pojalla riitti paljon katseltavaa. Jäbä itseasiassa tuijotteli vaan muita vauvoja ja kaikkea tapahtuvaa hämmentyneenä :P Ryhmässä vieraili perhetyöntekijä, jolta sai kysellä vauvojen nukkumiseen liittyviä juttuja. Aihe ei varsinaisesti koskettanut meitä, sillä yöt ovat nyt sujuneet todella hyvin. 

Jäbä alkoi siis parisen viikkoa sitten heräillä yölläkin noin kahden tunnin välein. Niinpä aloitimme maissivellin antamisen iltaisin (noin 70ml), sekä kiinteiden maistelun. Ja kas, nyt on mennyt jo vaikka kuinka monta yötä niin, että jäbä on nukahtanut siinä klo 21-22 ja herännyt ekan kerran vasta 03! Vielä kun itsekin aina tajuaisi/malttaisi mennä ainakin sänkyyn lukemaan tai vielä parempaa ihan nukkumaan niin sais kunnolla lepoa :D Sitten poika yleensä heräileekin aamukuudelta jo ihan kokonaan. Mä yritän kyllä yleensä työntää jotain lelua sinne pinnasänkyyn että saisi vielä hiukan jatkaa unia pojan leikkiessä itsekseen, mutta eipä se aina onnistu. Jäbä on niin kova hölisemään herättyään, että ei siinä vieressä enää unta saa... :P Tuosta vellistäkin ollaan niin montaa mieltä (onko tarpeellista), mutta koska meillä yöunet parani ja vatsakin alkoi toimia niin meillä sitten syödään sitä. 

Ai niin, ja oltiinhan me maanantaina taas vauvauinnissakin. Toinen kerta meni jo paljon paremmin: jäbä katseli kiinnostuneena ympärilleen ja jaksoi ihan loppuun asti. Sammakkolelu oli mielenkiintoinen, sitä jaksettiin katsella mutta vielä ei uskaltautunut ottamaan sitä käsiin. Sukeltaminenkin meni hienosti :D 

Tämä viikko on kyllä täynnä hulinaa. Tänään ei ole mulla menoja, kun en jaksanut/päässyt koiran kanssa tottistreeneihin. Huomenna tuleekin eräs "vanha" opiskelukaverini (piiiitkästä aikaa) käymään :D Pitäisi siis vielä hiukan siivoilla ja kokkailla... Voi kun tekis mieli tehdä kevätsiivoustakin, mutta jotenkin en vaan saa aikaiseksi aloittaa! Ja kun koirakin on vielä trimmaamatta (karvoja irtoilee koko ajan) ei kannata mitään perusteellista siivousta vielä tehdäkään...  Mutta ikkunat pitäisi pestä, lattiat luututa, kukkiin vaihtaa multa (jos ne nyt on vielä pelastettavissa), siivoiltava kaappeja ja muitakin nurkkia. Ryhdymme varmaankin kesän aikana pohtimaan miten tuosta työhuoneesta saisi jäbän huoneen, ja olenkin koko ajan laittanut ylimääräistä kamaa pusseihin päämääränä Pelastusarmeijan vaatelaatikko. 

Ihmeen paljon kaikenlaista krääsää ja rompetta sitä kaappeihin onkin kertynyt. Mutta meidän asunnon säilytystilat ovat kyllä huonosti suunniteltuja. Esimerkiksi keittiön kaapit ovat vanhanaikaisia ja epäkäytännöllisiä, vessassa ei ole oikeastaan mitään säilytystilaa (paitsi jättikokoinen pyykkikaappi), vaatehuoneen hyllyt ovat vain hiukan sinnepäin ruuvaillut lastulevyhyllyt.... Ollaankin päätetty, että tuo vaatehuone on ihan eka juttu mikä pitäisi laittaa kuntoon. Nyt vaatteet putoilevat hyllyiltä, eikä kaikkea tilaa saa käyttöön kun koko systeemi on päin peetä tehty. 

Perjantaina onkin 4kk neuvola ja lääkäri. Jäbä tuntuu kasvaneen painoa ja pituutta taas ihan huimasti. Täytyy neuvolassa kysellä myös syömisistä, sekä rokotteista ja auringosta. Olemme todennäköisesti lähdössä toukokuussa Kreikkaan, eli kysymyksiä riittäisi. En tosin tiedä kuinka paljon lääkärillä on aikaa, ja ehdimmekö omankaan terkkarin kanssa siinä kauheasti jutella.

Ajatus tuntuu katkeilevan koko ajan, eli tämä blogin kirjoittelukin tuntuu jotenkin työläältä :P Olenkohan jaaritellut täällä kerrasta toiseen vaan samoja juttuja...?  Noh, en kumminkaan lupaa tsempata, sillä kirjoittelen tänne itselleni muistiin ja mitä milloinkin sattuu mieleen pulpahtamaan :D 

2 kommenttia:

  1. Meillä on ainakin vaatekaapissa ollu tosi kätevää, kun on sellasia koreja, niistä on helppo ottaa vaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu halutaan tuonne vaatehuoneeseen semmonen kunnon säilytysjärjestelmä hyllyineen ja vetokoreineen jne. Ja noihin tavallisiin vaatekaappeihinkin vois ostaa sisälle semmoset vetokorit. Olis paljon kätevämpää säilyttää vaatteita semmosissa.

      Poista