keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Lehdet ja pelit

Olen jo vuosia tilannut KG-lehteä. Taisin törmätä tuohon lehteen joskus kaupan lehtihyllyssä, ostin pari ekaa numeroa ja päätin lopulta tilata lehden kotiovelle.


KG on mielestäni hyvä laihdutukseen ja ennen kaikkea terveisiin elämäntapoihin keskittynyt lehti. Siinä ei ihailla mitään langanlaihuutta, vaan keskitytään hyvään oloon ja terveyteen. Lehdessä on tässä vuosien myötä käsitelty hyvin monenlaisia aiheita. Joka numerossa esitellään erilaisia liikuntalajeja, ruokatottumuksia ja dieettejä, on haastateltu onnistujia, mutta myös pureuduttu siihen miksi laihdutus tai elämäntapojen muutos epäonnistuu (esim. Pettikö uudenvuodenlupaus?). Eli koko homman psykologinenkin puoli tulee vahvasti esille. Lehdessä on aina myös syvällisempiä terveyteen ja lääketieteeseen liittyviä kirjoituksia. Esimerkiksi viime numerossa käsiteltiin laihduttajan vatsan toimintaa. Myös kauneus on otettu huomioon: miten laihdutus vaikuttaa esimerkiksi ihoon. Lehdessä ei kannusteta mihinkään kaalisoppadieetteihin, vaan pyritään jakamaan niistäkin puolueetonta (jos sellaista nyt on) tutkimustietoa. Olen kokeillut useampia lehdessä esiteltyjä reseptejäkin, ja hyvää on tullut! 
Vaikka näin kehunkin kyseistä lehteä, niin tämä ei ole maksettu mainos! :D

Uudempi tuttavuus mulle on Fit-lehti. Jonkun päähänpiston innoittamana tilasin kyseisen lehden muutaman nron tarjoushintaan. Tuo Fit ei ainakaan vielä ole kolahtanut. Se on huomattavasti enemmän trendien mukainen ja jonkinlaiseen "hypetykseen" kiinnittynyt lehti. Jotenkin tuota lehteä lukiessa tulee mieleen, että liikuntaa voi harrastaa vain trendikkäissä kamppeissa hienoilla saleilla tai sitten pitää innostua jostakin muotilajista. Eli lehden arvot ovat jollain tapaa selkeästi pinnallisempia. Mutta onhan se kiva katsella kuvia kauniista ihmisistä, vaikka tuntuvatkin jotenkin teflonilta... Voisiko sanoa että jokin inhimillisyys puuttuu...? 


Nämä 3 nroa ovat tänä vuonna ehtineet kolahtaa postiluukusta. Ehkä tuo kansikin kertoo jo jotain: KG:n kannessa nainen värikkäissä kevätvaatteissa, Fit-lehdessä timmit naiset hiukan vähemmässä vaatetuksessa... :) KG-lehti jaksaa kiinnostaa niin, että luen usein lehden kannesta kanteen, mikä on ainakin omalla kohdallani harvinaista. Yleensä vaan jaksan selailla esim. sisustus- tai naistenlehdet. Mutta katsotaan josko pikkuhiljaa innostun enemmän myös tuosta Fit:stä :D

Se mistä tässä pari päivää sitten innostuin oli Xbox Kinectille tehty Dance Central -peli :) Mies sai joskus joululahjaksi tuon Kinect-sensorin ja pelasi YourShape fitness -peliä. Mies ajatteli että mä innostuisin enemmän Dance Centralista ja osti sen mulle, mutta tuo peli jäi kyllä pitkäksi aikaa vaan tv-tason laatikkoon pölyttymään. Nyt kuitenkin kaivoin pelin esiin ja ryhdyin bailaamaan :) Koukuttavaa! Peli on hauska, sillä vaikka sensori nappaa liikkeesi ei omaa kroppaa/naamaa näy ruudulla vaan voit vain tanssia seuraten valitsemaasi hahmoa. Eli voi kuvitella näyttävänsä yhtä coolilta... :P Sen sijaan tuo YourShape taas skannaa koko kropan ruudulle, ja liikkeitä tehdessä näkee oikeasti oman heilumisensa siinä mallihahmon vierellä. Siinä huomaa kuinka pöhköltä näyttää. No ehkä siihenkin ajan myötä tottuu :) Tuolla fitnesspelillä pystyy kuitenkin luomaan erilaisia treeniohjelmia yms. mikä varmasti toimii motivoivana toisille. 

Itse ajattelin, että jospa pystyisi jäbän päiväunien aikaan vaikkapa tanssimaan biisin tai pari, tai sitten vetämään tuolla toisella pelillä hieman pidemmän ohjelman niin saisi hikeä pintaan! Nythän emme ole päässeet kunnon lenkeille kun mulla on varvas ollut kipeänä ja koirallakin takatassut turvoksissa. Eilen olin lääkärissä joka määräsi mut myös saman tien röntgeniin. Eipä sille varpaalle varmaan mitään tehdä, mutta kiva että pääsi nyt noihin kuviin edes ja kuulee radiologin lausunnon. Koirakin sai eilen eläinlääkäriltä antibioottikuurin, eli kaipa tästä hiljalleen kuntoudutaan. Jospa nuo pelit kuitenkin toisivat vähän vaihtelua tähän sohvalla lököilyyn kunnes taas päästään kunnolla lenkille! 

Paino onkin oikeastaan koko tämän kuun ärsyttävästi junnannut ees taas, eli pitäisi kai ottaa itseään niskasta kiinni. Mulla ei tuo pelkkä terveellinen ruokavalio näytä pudottavan painoa ollenkaan. Mutta hei, parit vanhat housut menee jo jalkaan! Tosin ne puristaa jenkkakahvat kivasti sitten siihen yläpuolelle pömpöksi, eli ei niitä vielä julkisesti voi käyttää... Mutta tuo tarkoittaa, että ainakaan lantioni ei ole raskauden ja synnytyksen jäljiltä mitenkään hirveästi levähtänyt :P Lisää liikuntaa siis vaan! Eli laitankin tästä jäbän päikkäreille vaunuihin ja painutaan koiran kanssa kävelylle :D

Valoisaa keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti