maanantai 3. syyskuuta 2012

Hankittavaa -listausta

Koska töissä on välillä vain vähäsen hommia, olen naputellut ja päivitellyt vauvalle vielä tarpeellisten tarvikkeiden listaa :D Enpä tiiä ovatko kaikki ihan oikeasti tarpeen, mutta näistä ainakin olen ymmärtänyt olevan hyötyä.

- pinnasängyn patja saadaan äidin ystävältä, pitäisi olla sopivan kokoinen (p.s. mitä tehdä sille äitiyspakkauksen pikkuiselle patjalle?) 
- patjansuojakangasta (aattelin ostaa ihan metritavarana kangaskaupasta...)
- pikkuisia pyyhkeitä Ikeasta, samoin pari pientä fleecehuopaa (tästä taloudesta ei löydy yhtään vilttiä joka EI olis ollut koiran makuualustana jossain vaiheessa...) 
- unipussi (hankkinen tämänkin Ikeasta, näyttivät siellä olevan halpoja :)
- kylpyamme
- puuhamatto (tämä siksi, että jos vauva köllii lattialla niin olisi helppo alusta alkaen opettaa koira pysymään poissa tältä matolta...)
- kertisvaippoja 
- kantoliina (oon katsellut hug a bub -merkkistä, otan mielelläni vastaan kokemuksia ja suosituksia :D
- imetystyynyt (jonka ihanainen Kanelibasilika on kaiken muun tarpeellisen lisäksi luvannut lainaan :)
- hoitolaukku (taidan kumminkin hankkia semmosen emmaljungan kun haetaan vaunut liikkeestä myöhemmin, tai katsotaan sit mihin päädyn...)
- hahtuvavillaa housujen neulomista varten (Tallinnan käsityömatkalta syyskuun lopulla löytynee tämmöistä)
- korviketta kaappiin varmuuden vuoksi

Lisäksi mun listalla on esim. ämpärin kansi likaisten kestovaippojen tiivistä säilytystä varten. Tästä olen saanut monenlaisia ohjeita: toiset sanoo että etikkavettä ämpäriin, vaipat sinne ja kansi päälle niin ei haise, toiset taas on sitä mieltä että metallinen ilmava kori on paras? Enpä tiiä sitten, ehkä se kokeilemalla selviää :D Sitterikin ehkä hankitaan mutta katsotaan sitten syntymän jälkeen vasta tarvitaanko jotain kalliimpaa koliikkikeinua vai mikä olis hyvä malli.

Joka näköistä voidetta sun muuta pitää varmasti vielä myös hankkia, eli reissu apteekkiin on sitten äitiyslomalla todennäköisesti ihan viisas juttu. Äidille pitäisi tietysti sitten vielä hankkia imetysliivit ja rintapumpunkin vois jo kipaista hakemassa. 

Ollaan kyllä loppujen lopuksi päästy aika vähällä ostamisella ja tavaroiden hankinnalla. Ystäviltä on saatu tavaroita (ja vielä saadaan lisääkin lainaan) ja eräs työkaverini on vieläpä luvannut tuoda mulle lisää vaatteita ja esim. rintakumit :D Olenkin yrittänyt keksiä jotakin miten korvata näitä lahjoituksia ja lainoja. Tykkään neuloa, joten jotain pientä neulomustahan olenkin sitten tikutellut vastalahjaksi :)

Pahoitteluni että tämä blogi näyttää hiljalleen muodostuneen melkein täysin vauvablogiksi :P Tänään menemme kumminkin miehen ja koiran kanssa yhdessä tokotreenehin, ja yritän sieltä saada juttua tai ainakin kuvaa niille, jotka toivovat välillä lukemista vähän muustakin kuin vauvoista ja raskaudesta... ;D

3 kommenttia:

 1. Yhtenä vaihtoehtona hoitolaukuksi suosittelen Marimekon peruslaukkua. Se on kokonsa puolesta mainio ja menee just vaunujen aisan ympärille. Lisäksi on oikeasti kivannäköinen. Vaunumerkkien hoitolaukkujen ongelmana on laatu (monelta kuullu, että menee huonoksi kovassa käytössä), hinta ja ulkonäkö. Hoitolaukkua joutuu kantamaan myös ilman vaunuja, jolloin kannattaa miettiä sitä ulkonäköä, että miellyttääkö omaa silmää.

  Apteekista kannattaa hommata Lansinoh-rasvaa rikki meneviin nänneihin. (Kyllä ne voi mennä verille alussa ja se tekee kipeää). Tää rasva on ihan parasta, vaikka onkin kallista. Kandee ostaa sellainen pieni purkki valmiiksi ja ottaa se mukaan jo synnärille. Laita rasvaa aina imetysten välissä. Ja sinkkivoidetta vauvan peppua varten. Parempi rasvata kunnolla jos yhtään alkaa punottaa, ettei vauvan beba pääse ärtymään.

  VastaaPoista
 2. Joo nuo voiteet on myös mun listalla :)

  Täytyy katsoa minkä laukun ostaa sitten hoitolaukuksi, toisaalta haluisin jonkun nätin mitä tulis käytettyä tosiaan sit muutenkin. Emmaljunga maksais jotain 65 euroa, ja marimekkokin tietty (ainakin) saman verran... Mut pitää sit mammalomalla pohtia ja hiukan kierrellä kauppoja :D

  VastaaPoista
 3. Jos vielä et ole hankkinut hoitolaukkua voisin suositella Puman semmoista iso koululaukkua :) sinne mahtuu paljon on jämäkkä ja menee pyös säädettävän olkahihnan takia aisan ympäri :)

  VastaaPoista